banner388

Bafra’da çeltik ekim günleri çerçevesinde etkinlik yapıldı

Bafra Ovası’nda düzenlenen geleneksel 3.Çeltik Ekim Günü’nde renkli görüntüler ortaya çıktı

Bafra’da çeltik ekim günleri çerçevesinde etkinlik yapıldı

Bafra Ovası’nda düzenlenen geleneksel 3.Çeltik Ekim Günü’nde renkli görüntüler ortaya çıktı

11 Mayıs 2017 Perşembe 18:46
Bafra’da çeltik ekim günleri çerçevesinde etkinlik yapıldı

Samsun Haber - Türkiye’de yapılan çeltik ekim alanı 156 bin dekarken Bafra’da çeltik ekimi yapılan alanın ise 106 bin dekarlık bölümden oluşması alan bakımından büyüklüğünü gözler önüne seriyor

Samsun ikinci

880 kilo verimliliğin olduğu bu alanda Edirne’den sonra en çok çeltik yetiştirilen ilin Samsun olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin en önemli tarım alanlarından birine sahip olan Samsun’un Bafra ilçesi en kaliteli ve verimli pirinç üretiminin de merkezlerinden biri durumunda.

Vali Şahin pirincin tanıtılması gerektiğini belirtti

Bafra pirincinin tanıtılması gerektiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, Zaman zaman Bafra’nın pirinçleri başka yörelere götürülmüş olmasına rağmen kendi pirinçleriymiş gibi anlatarak daha yüksek fiyatlara sattıklarını görüyoruz ya da duyuyoruz. Bafra tarımıyla öne çıkması olan bir yer. Zaman zaman dillendiriyorum. Bunu da ulusal medya farklı yorumluyor. Bizi kandırdılar dedik, kandırdılar. Veya kandırmaya çalıştılar belki kanmadık. O da neydi yıllarca Türkiye tarım ülkesi, Türkiye hayvancılık ülkesi denildi ama biz hep tarım ürünleri ithal ettik, pirinç dahi ithal ediyoruz. 2016 yılında biz 480 bin büyükbaş hayvan ithal etmişiz. Hani hayvancılık ülkesiydik. Türkiye geneliyle fazla söyleyeceğim bir şey olmaz çünkü o beni aşar ama Samsun ölçeğinde biz daha fazla hayvan üretimiyle ilgili, tarımsal ürün üretimiyle ilgili ve bunu bilimsel bir şekilde yapmayla ilgili çaba sarf edeceğiz. Pirinç konusunda çeltik konusunda da artık bundan böyle Baframız iddialı olacak” şeklinde konuştu.

Ödül töreninin ardından yapılan dua ile protokol tarafından tarlaya ilk tohumlar atıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.