banner388

Bafra'ya 50 milyon TL'lik proje

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin 50 milyon TL'lik yatırımı ile hayata geçirilecek olan Sedde Projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt açıklamalarda bulundu.

Bafra'ya 50 milyon TL'lik proje

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin 50 milyon TL'lik yatırımı ile hayata geçirilecek olan Sedde Projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt açıklamalarda bulundu.

26 Eylül 2017 Salı 13:23
Bafra'ya 50 milyon TL'lik proje

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bafra Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilecek olan Sedde Projesi'ndeki çalışmalar devam diyor. Bafra için büyük önem arz eden projenin, yeni otogar inşaatıyla birlikte faaliyete geçeceği belirtildi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra için büyük önem taşıyan Sedde Projesi için 50 milyon TL'lik yatırım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Çetinkaya Köprüsü'nden denize akan Kızılırmak'ın her ili yakasında betonlama çalışmaları yapıldığını dile getiren Yurt, proje ile birlikte bölgeyiyaşam alanı yapacaklarını söyledi.


Mustafa Yurt projenin, sosyal, kültürel, sanatsal, çevrecilik açısından eşsiz bir yaşam merkezi olacağını belirterek, "Sedde Projesi, ilçe turizmine ve ekonomisine önemli katkılar yapacak bir projedir. Bu kapsamda Çetinkaya Köprüsü’nü de restorasyona tabi tutacağız. Söz konusu 240 dönümlük alanımızı, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, amfi tiyatro, suni kanal, nostalji bahçeleri, peyzaj alanları, botanik bahçeler, çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, spor alanları gibi sosyal donatılarla süsleyip, sayısız etkinliğin düzenleneceği bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Kısacası Bafralı hemşehrilerimiz, Kızılırmak ile buluşacak. O bölgemiz bir cazibe merkezi haline gelecek" dedi.



Genel Sekreter Yardımcısı Yurt, Bafra Ali Kale Tesislerinin deniz tarafındaki yanında yer alan 100 dönümlük araziyi festival ve rekreasyon alanı haline getirmeyi planladıklarını söyleyerek, "Burası Kızılırmak Sedde Projesi ile de bütünleşik bir proje olacak. Şu an basık olan bu arazide bütün makine ve araç ekiplerimiz insanlar nefes alsın diye dolgu çalışmaları yapıyor. Zemini yükselttikten sonra buranın rekreasyon ve çevre düzenlemesi için ihale yapacağız. Küçük bir stadyumu anımsatacak proje içinde çok amaçlı festival alanı, tribünleri, kafeleri, yürüyüş yolları, tarımsal üretimi, nokul gibi ilçemizin ünlü gıda mamulleri ve yöresel lezzetlerinin tadılabileceği ve satılabileceği satış üniteleri olacak. Havuzlar, su yolları, aydınlatma ve muhtelif ağaç çeşitlerinden oluşacak görselliği mükemmel bir alan olacak" açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEDAT 2017-09-26 15:31:21

o yatırım o kadar nufüsü olan bir ilçeye az bile

Avatar
Recep 2017-09-26 14:03:12

Acaba çok mu acil bu kanal Havza çiftlik mahallesinin yolunda yaya bile yurunmezken

Avatar
yalcin 2017-09-27 02:50:22

Bafranin il olmak istedigini nerden cikardiniz ? Belki 30 sene once oyle idi ama 2017 itibari ile Bafradan buyuk en az 40 ilce var Turkiye `de .

Avatar
Süleyman kaygusuz 2017-09-28 12:03:42

Bence çok güzel bir proje ankarada deniz yok adamlar boğaz yapıyorlar eski şehir yine öyle adamlar gondolla dolaşıyor bizde.doğal olarak su var sadece kenarlarına süslemek kaliyo program yapan ve emeği geçen herkesten ALLAH RAZI OLSUN