banner388

Atakum’da tiyatro günleri

Atakumlu sanatseverler usta tiyatrocularla bir araya geliyor.

Atakum’da tiyatro günleri

Atakumlu sanatseverler usta tiyatrocularla bir araya geliyor.

26 Ekim 2017 Perşembe 16:30
Atakum’da tiyatro günleri

Samsun Haber Atakum Gönüllüleri Derneği, Atakumlu ve Samsunlu sanatseverleri sanatçılarla bir araya getirmek ve insanları tiyatroya ısındırmak amacıyla ‘Aylık Tiyatro Söyleşileri’ adıyla bir etkinlik düzenlemeye başladı.

“Amacımız Sanatçı ile Sanatseveri Bir Araya Getirmek”

Alanında tecrübeli sanatçıları sanatseverle buluşturmayı hedefleyen etkinlik kapsamında tiyatro kursu düzenlenerek, kursun ardından hazırlanacak bir oyun sahnelenmesi hedefleniyor. 23 Ekim 2017 pazartesi günü etkinliğin ilk buluşması gerçekleşirken düzenledikleri etkinlik hakkında konuşan Atakum Gönüllüleri Derneği Genel Sekreteri Bayram Çelik, “’Bu etkinlikte dernek olarak yapmak istediğimiz sanatçıyla sanatı sevenleri bir araya getirmek. Bunu da başarabilmek için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Bu akşam ki tablo beni çok mutlu etti. Bu arada tiyatro etkinliğine Diyarbakır ve Tokat Niksar’dan katılımcıları olması ayrıca da bizlerin ne kadar doğru yol kat ettiğimizin bir göstergesi” dedi.

Yaşar Gündem: Kasım Ayında Tiyatro Kurslarına Başlıyoruz

‘Aylık Tiyatro Söyleşileri’nin ilk konuğu Kurtlar Vadisi ve Filinta gibi popüler dizilerde rol almış ve Samsun Sanat Tiyatrosu’nda sanat yönetmenliği yapan tecrübeli Sanatçı Yaşar Gündem oldu. Samimi bir ortamda söyleşi gerçekleştiren Gündem katılımcılara bol kahkahalı dakikalar yaşattı. Usta sanatçı katıldığı söyleşi için ise, “Tiyatro sohbeti çok geniş bir kavram. Herkes tiyatro yapabilir. Ama ilk önce tiyatroyu sevmek lazım Tiyatronun doğuşu taklitler ile başlamıştır. En iyi tiyatroyu ise çocuklar yapar. Bir tiyatroya gelip o tiyatro sonrası iki kişi veya bir mecliste oyun ile alakalı görüş alışverişinde bulunuluyorsa o tiyatro görevini yapmış demektir. Tiyatro yaşamın asla asla olmazıdır. Bu bağlamda Atakum Gönüllüleri Derneği olarak Kasım ayında tiyatro kurslarımıza başlayacağız. İsteğe göre de bir oyun çıkartıp bahara sahnelemeyi düşünüyoruz” ifadeleri kullandı.

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.