banner388

Atakum’da sıradışı bir proje: Goldenland

Elmakent İnşaat sahibi Turan Elmacı, Atakum’da yapımı devam eden Goldenland adlı projesi hakkında konuştu.

Atakum’da sıradışı bir proje: Goldenland

Elmakent İnşaat sahibi Turan Elmacı, Atakum’da yapımı devam eden Goldenland adlı projesi hakkında konuştu.

04 Aralık 2017 Pazartesi 15:56
Atakum’da sıradışı bir proje: Goldenland

Samsun haber - 10 yıldır Samsun’da faaliyet gösteren firma, ilginç ve benzersiz mimariye sahip yapıların da olabileceğini kanıtlamak üzere yola çıkmış. Elmakent İnşaat olarak 2017 yılı Ocak ayında bitirilen 4 bloktan oluşan 123 adet 1+1 dublex daireden oluşan Loft projesiyle Karadeniz bölgesinde bir ilke imza attıklarını belirten Elmacı, “Firma olarak ilginç, benzersiz mimari projelere daha çok önem veriyoruz. Çünkü insanların alışagelmiş projelerden farklı olma adına yola çıkmış bulunmaktayız. Tabi bunun riskleri de var. Ama biz halkımıza güveniyoruz. Bu ilginç mimari projelerle gerçekten önemseyen bizleri tebrik eden çok müşterilerimiz var. İster daireyi alsın ister almasın kişi projemizi gezdiğin de bizim farkımızı görsün istiyoruz. Yani bir konut yapmak değil amacımız. Farklı olmak.” dedi.

Bir projeye başlamadan önce insanların taleplerini, yaşadıkları ortak sıkıntıları araştırıp, en mükemmel projeyi çıkarmayı hedeflediklerini belirten Turan Elmacı, yeni projesi Goldenland için şunları söyledi:

“Samsun’un şu anda en hakim bölgesinde, özel okullara yürüme mesafesinde yaklaşık 11 bin 472 metre arsa üzerine yapılan projemiz 2 blok 120 adet 4+1 daireden oluşmakta. Yaklaşık 9 bin 500 metrekarelik bir sosyal alanımız var. Burada yeşili de korumayı ön planda tutarak,  barbekülü kamelyalar, çocuklarımız için büyük oyun alanları, açık basketbol sahası, kapalı yüzme havuzumuz, yürüyüş alanları, kapalı çocuk oyun alanları, 3 bin metrekare otopark tasarladık ve kapalı otoparkımızı binalara bir AVM sistemi gibi kapalı otoparktan direkt bina girişine kadar bağlantılar kurduk. Asansörlerimizi otoparka indirdik. Bisiklet alanları, Türk hamamı, sauna, fitness salonu ve buhar odası da bulunmaktadır. Bunları yaptım oldu şeklinde değil en kullanışlı biçimde yaptık.”

“Manzaranın kapanma şansı yok”

Projelerinin en büyük özelliklerinden birinin de önünde başka bir inşaat alanının bulunmamasının olduğunu belirten Elmacı,  “ Bu insanların en büyük rahatsızlığı olan konulardan biridir. Yani çok güzel bir yapı yapıyorsun, balkonuna çıkarıyorsun ve önünde bir arsa var ama insanlar onu belki ilk etapta göremiyor. Bir yapının yapabileceğini ayal edemiyorlar o yapının estetiğine ve güzelliğine bakıp alabiliyorlar. Daha sonra önüne ayrı bir yükseklikte yapı yapıldığında bu kez müşterilerimizin olmazsa olmazı o görsel, doğal ve deniz manzarası kayboluyor. Ve hayal kırıklığına uğruyorlar. Biz de müşterilerimizin yaptığımız projelerde mutlu olmasını çok önemsiyoruz. Goldenland projesinde manzaranın kapanma olasılığı yok.” dedi.

Ses yalıtımında bir ilk

‘Goldenland Projesinin bir önemli farkı da ses yalıtımına verilen önemdir’ diyen Elmacı, “ İnsanların ortak şikayetlerinden biridir; birbirine temas eden odalar arasındaki ses, gürültü.  Su borularından, klozet ve duşlardan gelen aşırı su sesleri. Biz bunları projeyi çizerken bu tür sorunlar olmasın diye ses yalıtım sistemini tabana komple döşedik. Sesi yok etmek adına iki duvar arasına taş yünleri koyduk. Böylelikle herhangi bir sesin diğer odalara geçişini engelledik.” diye konuştu.

‘Misafire önem veriyoruz’

Kültürümüzde misafirin çok önemli olduğunu bildiklerinden misafir odalarından birine wc ve duş alanı yaptıklarını, 4+1’lik projede 3 adet banyo planladıklarını belirten Elmacı, insanların en büyük şikayetlerinden biri olan basık görünümden de 2 metre 85 santimetre yüksekliğindeki tavanla kurtulduklarını, salonla bitişik olan 21 metrekarelik ferah balkonla projenin 4+1 yerine 5+1 değerinde olduğunu belirtti.

Proje ne zaman bitecek?

Samsun’un en pahalı işçiliğini satın aldıklarını, inşaatın her aşamasını kayıt ettiklerini ve daha sonra insanlara tapuyla birlikte bu görüntülerin yer aldığı CD’yi hediye ettiklerini belirten Elmacı, “Mart ayında başladığımız bir proje ve şuanda 12. tabliyedeyiz ve B Bloğumuzun da temelini attık, perdelerini bitirdik. Temelden itibaren 17 katlı bir proje.  A Bloğumuza şu anda yoğun bir ilgi var, takribi dörtte bir oranında elimizde bir dairemiz kaldı. Satışımızı yaptığımız müşterilerimize sözleşmelerimizde, kötü anları, hava şartlarını da düşünerek 2019 Eylül ayında A Blokta “yeni bir yaşam başlıyor” dedik ama Allah nasip ederse Haziran – Temmuz gibi bitecek. 2020 Eylül ayı gibi de B Blokta yeni bir yaşam başlayacak.” dedi.

“Sürekliliğe, kaliteye ve hakkaniyete çok önem veriyoruz”

2017 yılının başlangıcında iki Suudi Arabistan Krallığı vatandaşının şirketlerine yatırım ortağı olarak girdiğini belirten Elmacı, şöyle devam etti:

“Elmakent İnşaat olarak olarak şu anda en profesyonel işçiliği ve mimari çizimleri satın alıyoruz ve müşterilerimizle ticaretimizin başladığı andan itibaren biz onlarla bir Elmakent ailesi olalım dedik. Elmakent ailesi olmak çok önemli. Yani onlar bizi aile gibi görsünler çünkü insanlar ailesinde küçük kırgınlıklar olabilir ama küslükler olmaz. Biz küslük olmasın istiyoruz. Biz ticaretimiz de sürekliliğe, kaliteye ve hakkaniyete çok önem veriyoruz. Bu konularda çok hassasız. Samsun, Goldenland Projesi ile birlikte çok güzel daha nice yapılara layık bir ilimiz. Atakum zaten Samsun’un gözbebeği ve bu hassasiyetle işler yapmaya devam edeceğiz. Samsun’un güzel ilçelerine tanıtıyoruz. Nasip olursa tabiki burada bazı şeylere karar vermek haddimiz değil ama yerel yöneticilerimiz başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olsun, diğer İlçe Belediye Başkanlarımız olsun onların uygun gördüğü alanlarda güzel projeler yapmak adına da iddialıyız. İnşallah Samsun’u bugün bir Trabzon kadar tanıtmaya çalışıyoruz. Oraya gelen yatırım adına Samsun’a bir öncülük yapmış oluyoruz. Turizm İl Müdürlüğümüzden elde ettiğimiz Samsun tanıtım videolarımızı sürekli Arabistan’daki ortaklarımıza veriyoruz. Buraya gelen insanları gezdiriyoruz. Bu şekilde bir hedefimiz var.”

Son Güncelleme: 04.12.2017 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sevilay 2017-12-10 08:21:03

Cok guzelmis.