banner388

Atakum’da imar planı değişecek

Samsun’un Atakum İlçesinde 10 metrelik yol kenarlarındaki arsaların kat yüksekliklerini 3’le sınırlaması üzerine Başkan Taşçı, harekete geçti. Dün yasa tasarısı komisyona sunuldu. Yarınki meclis toplantısında 'imar planı değişikliği' teklifi görüşülecek.

Atakum’da imar planı değişecek

Samsun’un Atakum İlçesinde 10 metrelik yol kenarlarındaki arsaların kat yüksekliklerini 3’le sınırlaması üzerine Başkan Taşçı, harekete geçti. Dün yasa tasarısı komisyona sunuldu. Yarınki meclis toplantısında 'imar planı değişikliği' teklifi görüşülecek.

04 Ekim 2017 Çarşamba 11:44
Atakum’da imar planı değişecek

Samsun Haber - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Eylül 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Yeni İmar Yönetmeliği' ile 10 metrelik yollara cephe arsalarda kat sayısı 3'le sınırlandırdı. Arsa sahipleri için büyük kayıpların oluşmasına neden olacağı belirtilen uygulamayı telafi etmek için Atakum Belediyesi harekete geçiyor. Atakum Belediyesi’nde dünkü Komisyon toplantısında ‘Yeni imar planı’  hazırlanarak meclise sunuldu.

Kayıplar önlenmeye çalışılacak

Atakum Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk komisyon toplantısında imarla ilgili bu teklif gündeme alınarak görüşüldü. Meclise sunulan teklifle ilgili bilgilendirme yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bu yönetmelik Türkiye'deki bütün imarlı arsaları yakından ilgilendiriyor” sözlerini kullanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yaptığı yönetmelikteki değişikliğin Atakum ilçesini ciddi bir şekilde etkileyeceğine vurgu yapan MHP Atakum Meclis üyesi Murat Keskin, “Vatandaşlarımızın ciddi anlamda kayıpları söz konusu olabilir. Yeni İmar Yönetmeliği' ile 10 metrelik yollara cephe arsalarda kat sayısı 3’le sınırlandırdı. Arsa sahipleri için büyük kayıpların oluşmasına neden olacak. Bu uygulama Türkiye genelinde yapılıyor. Vatandaşın hakkını koruyabilmek adına konuyu komisyona taşıdık. Yarınki meclis toplantısında konu tekrar görüşülecek” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-10-04 12:12:01

Vatandaşın kaybı olmaz. Yandaşların kaybı olur. O yüzden bu değişiklik.

Avatar
memoli 2017-10-04 13:37:08

samsunu en yeniyerlesim yeri atakum, ama gelin görün mesela ömürevlerinde araba park yeri yok, kaldirimlar yarim metre yüksek, o kadar yüksek günes görmeyen katli evler yapmak marifet sanki. ev yapmak gelismekmi s gibi algilaniyor, samsuna 15 yilda ne yapildi 2 parkdan baska. memleketde imar planimi var 100 kere degismis 10 yilda, ihale kanunu 63 kere deismis siz neyin derdindesiniz. biz atakumda oturuyoruz ortalik sapik katil hirsiz vs dolu millet ve biz korkuyoruz inanin disari cikmaya.

Avatar
libero 2017-10-04 13:48:37

bence süper atakumda toprak saksılarda kaldı.gerisi beton

Avatar
Yakup55 2017-10-04 20:38:37

Atakumu betona cevirdiler yandaşlarla

Avatar
Aynur 2017-10-04 21:22:01

Bu gidişata birinin dur demesi gerekiyordu Atakum artık kayıp bir şehir kör olmak böyle birşey herhalde bu kadar yanlış bir yerleşke daha nasıl yapılırdı bilmiyorum. O canım tarlaları betonlarla kapatmak ve saklamak geleceğe yiyecek binalar inşaa etmek istiyorlar herhalde fakat binaları yiyemeyiz. Kimseye haksızlık edilmez rahat olun. Siz akıllı işler yaparsanız doğruları anlatirsaniz insanlar anlayacaktir inşAllah. Ama tabiki siz bundan önce izin verdiğiniz saçmalıkları bu insanlara açıklayamayacağınız için işiniz biraz zor. Ama desenize biz bir kılıfını buluruz. Atakum azıcık yağmurla göller bölgesine dönüşüyor. Bu nasıl plan ve proje? Emeği geçen herkesi Allah a havale ediyorum. Bence vaktiniz varken bu işi hakkıyla duzeltin. Yoksa Allah'a verilecek çok büyük hesabınız olacak. Çocuklarınız ve torunlarıniz bu duruma sebep olan herkesle ilgili hiçde güzel şeyler söylemeyecek.

Avatar
tan 2017-10-04 23:00:45

Atakum sahili hep işgal elimizdeki yargı kararını uygulamayanlar kimlere yandaş acaba

Avatar
Turan mısır 2017-10-04 23:58:17

Bana ishak taşcının yaptıgı 1 tane proje söyleyin ?

Avatar
0flular 2017-10-05 05:58:54

Bu yorumcuları çoğu başkasının olmasın benim olsun hesislik bir empati yapsalar öyle konuşmalar yada bunlar solidolojini adamları ozamananlasildi bunlar hem yerler hem ihanet ederler SELAMUNALEYKUM