banner388

Atakum Proje Fabrikası açıldı! hedef yılda 50 proje

Atakum Proje Fabrikası'nın ilk eğitiminden 35 kişi sertifika aldı.

Atakum Proje Fabrikası açıldı! hedef yılda 50 proje

Atakum Proje Fabrikası'nın ilk eğitiminden 35 kişi sertifika aldı.

04 Mart 2020 Çarşamba 18:31
Atakum Proje Fabrikası açıldı! hedef yılda 50 proje

Atakum Belediyesi bünyesinde Kent Konseyi, sivil toplum örgütleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, üniversiteler ve vatandaşların iş birliği ile kurulan proje tamamlandı. 
Atakum Belediyesi bünyesinde başlatılan Proje Fabrikası'nın hedefi: İlçeyi Türkiye'ye proje üreten örnek bir merkez haline getirmek. 35 kişinin sertifika aldığı ilk eğitimde istihdamın geliştirilmesi için 8 farklı proje oluşturuldu. 35 kişiye 3 gün boyunca verilen eğitim sonrasında Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala, Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Dr. Atila Tekcan ile Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Alptekin’in katılımıyla Yalı Kafe'de sertifika töreni düzenlendi.

ANA HEDEFLER

istihdamın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 8 farklı proje oluşturuldu. Fabrikanın ana hedefleri: İstihdamın artırılması, kırsal kalkınma, girişimcilik, kültür ve turizmin geliştirilmesi, sürdürülebilir şehircilik alanında projeler üreterek, çeşitli fonlardan elde edilecek bütçelerle öncelik olarak Atakum için, ardından Samsun ve Türkiye için örnek projeler üretmek olarak belirlendi.

HEDEF 50 PROJE

 Yılda ortalama 50 proje yazmayı amaçlayan katılımcılar, bu projelerin en az yüzde 10'unu da kente hibe olarak kazandırılmasını ve bu hibelerden bütün halkın yararlanmasını amaçlıyor. Birden fazla ülkenin veya diğer sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı projelere Atakum Belediyesi de destek olacak.

VATANDAŞIN FİKRİ ALINACAK

Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan gelecek proje fikirleri de fikirleri de bir havuzda toplanacak. İnternet sitesi sayesinde veya belediyeye yapılacak yazılı başvurularda Atakumluların proje fikirleri de değerlendirilecek. Projelerin fon bulması halinde, projede yer alan vatandaşlar da istihdam sahibi olabilecekler.

AVRUPA'YA STAJA GİDEBİLECEKLER

İki ayda bir yeni katılımcılara eğitimler verilecek, girişimcilik kursları başta olmak üzere her yıl işsiz gençleri, meslek lisesi öğrencilerini Avrupa'ya staja gönderecek programlardan faydalanması için projeler üretilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
göktürk 2020-03-05 09:27:40

hep boş işler...
hizmet sıfır...