banner388

Atakum Kent Meydanı çalışmaları başladı

Samsun'un Atakum ilçesine yapılacak olan Kent Meydanı projesi için ilk kazma vuruldu.

Atakum Kent Meydanı çalışmaları başladı

Samsun'un Atakum ilçesine yapılacak olan Kent Meydanı projesi için ilk kazma vuruldu.

27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:57
Atakum Kent Meydanı çalışmaları başladı

Samsun haberSamsun'un Atakum ilçesinde yapılacak olan Kent Meydanı için çalışmalar başladı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı yaptığı açıklamada, "Atakum gibi önemli bir yaşam merkezinde, bir kent meydanı olmayışı ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklikten hareketle ilçemize Türkiye'nin en güzel Kent Meydanlarından birini kazandırıyoruz" dedi.

Atakum Kent Meydanının Cumhuriyet Meydanından 1,5 kat daha büyük olacağına değinen Başkan Taşçı, "Dünyadaki tüm marka kentler, meydanlarıyla anılıyor. Bu gerçekten hareketle, Atakum gibi önemli bir değerin de kent meydanına sahip olması gerekiyordu. Türkiş mevkiinde, Seyfi Demirsoy İlkokulunun alt kısmındaki 15 bin metrekarelik alana yapacağımız Atakum Kent Meydanı, kent ve doğa yaşamının birleştiği güzel bir meydan olacak. Samsun Cumhuriyet Meydanının 9 bin 500 metrekarelik bir alan olduğunu göz önüne alacak olursak, Atakum Kent Meydanı, Cumhuriyet Meydanından 1,5 kat daha büyük olacak. Proje tamamlandığında, Türkiye'de birçok kente örnek olacağına inanıyorum. Daha da yaşanılabilir Atakum için, çalışmaya, eksikleri gidermeye ve ilçemizi geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Bu markanın daha da değer kazanması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Karadeniz Bölgesinin parlayan yıldızı olan ilçemizde gerçekleştirdiğimiz ciddi ve kapsamlı çalışmalarla çocuklarımıza her alanda gelişmiş, daha da yaşanılabilir bir Atakum bırakmayı hedefliyoruz. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizin öncelikli eksikliklerini giderme anlamında yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Atakum gibi önemli bir yaşam merkezinde, bir kent meydanı olmayışı ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklikten hareketle Atakum Kent Meydanı için düğmeye bastık. Çalışmalar hızlı bir tempoyla sürecek ve çok kısa bir süre içerisinde ilçemiz kent meydanına kavuşacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsun_55 2018-08-27 12:24:53

suriyelilere, ıraklılara, milletin karısına kızına bakmak için toplanma alanı yapıyorsunuz!! lozan caddesinide aynı amaca yönelik kullanacaklar!

Avatar
yankı 2018-08-27 13:09:22

başkan yanlış seçim.En uygun yer il jandarmanın bulunduğu alan yada var ise daha batı yönünde olmalıydı.çünkü 19 mayısı sınır alırsak daha ortalarda biyer olması mantıklı olanıdır.İlla bu bölgede olacaksada Yeşilyurt karşısı yurtla bölgesi olmalıdır.Hem kaymakamlığa hemde ulaşıma yakın.Türkiş sapağına Avm de yapılıyor ve ayrıca hastanede mevcut şimdi düşünün bakalım Alparslan bulvarını ve türkiş kavşağındaki araç yoğunluğunu.Geçmiş olsun ATAKUMUM

Avatar
Ali şengik 2018-08-27 13:25:24

Proje de otopark unutulmamıştır umarım komple Bodrumu kesin olmalı bir defa

Avatar
cemo 2018-08-28 08:11:43

yeni bir beton yığını geliyor desene. atakum da betondan başka ne yapıldı ki. seyir terası önüne 15 katlı bloklara kim ruhsat verdi acaba. kent meydanı yerine kent ormanı yapsanız ölür müsünüz. Samsun kadar beton yığını bir şehir orta anadoluda bile yok. gidin Erzincan a bakın. kötü belediyecilikle Samsun el birliği ile gömüldü Allah Rahmet eylesin.

Avatar
serhat 2018-08-27 17:03:20

türkişin trafiği pik yapmışbu alanın kullanıldığı günlerde olası krizi düşünmek bile istemem

Avatar
Demir 2018-08-28 09:24:36

İmkanınız varsa atakumu kötü gösteren güzel yerinde olan D.S.i birde yurtları kaldırın çokgüzel bir yeşil oyun alanı olur becere bilen başkan varsa obaşkana oylar helal olsun..

Avatar
Atakumlu 2018-08-28 22:09:44

Gürültü duymak ve beton görmek istemiyoruz.Arabalar,bağıran,çağıran,miting yapan insanlar,müzik sesleri işitmek istemiyoruz.Beton yığınları değil ağaçlar yeşillik ve kuş sesleri duymak istiyoruz.

Avatar
Deniz Yilmaz 2018-08-29 00:18:58

Lütfen park yapın. Her tarafa ağaç dikin. Her yer beton.