banner388

Atakum'dan tarımsal üretime destek

Atakum Belediyesi, Atakumlu çiftçilere ücretsiz olarak domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

Atakum'dan tarımsal üretime destek

Atakum Belediyesi, Atakumlu çiftçilere ücretsiz olarak domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.

14 Mayıs 2020 Perşembe 18:21
Atakum'dan tarımsal üretime destek

Atakum Belediyesi tarafından, Atakum'un kırsal mahallelerinde geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlara ücretsiz olarak domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

21 BİN FİDE DAĞITILDI

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, 600 çiftçiye 21 bin fidan tohumu dağıttı. Fideleri üreticilerle birlikte toprağa eken Atakum Belediyesi ekipleri, kentin tarım yapılan 26 mahallesinde çiftçiyle buluştu.
Atakum nüfusunun çoğunun tarımla geçimini sağladığı 26 kırsal mahallesi olan Alanlı, Akalan, Aksu, Aslandamı, Ayvalı, Büyükkolpınar, Beypınarı, Çakırlar, Çobanözü, Çobanlı, Çamlıyazı, Elmaçukuru, Erikli, Güney, Kabadüz, Kamalı, Kesilli, Karaoyumca, Karakavuk, Kasnakçımermer, Kulacadağ, Meyvalı, Sarıtaş, Kayagüney, Köseli ve Çatmaoluk Mahallelerinde muhtarlar aracılığıyla fide taleplerini değerlendiren ekipler, temin edilen 21 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesini üreticiye ulaştırdı.

"ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA YANLARINDAYIZ"

Konuyla ilgili Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, "Özellikle korona virüs sürecinde tarımın, toprağın ve sağlıklı gıdaya erişimin önemini bir kere daha anladık. Üretimin her aşamasında çiftçilerimizin yanında oluyoruz. Atakum'un tarım noktasında gelişmesine ve üreticimizin tarımla geçinmelerine daha fazla katkıda bulunmaları için projeler üretiyoruz. Özellikle korona virüs sürecinden olumsuz etkilenmiş çiftçilerimiz başta olmak üzere, muhtarlarımızın aracılığıyla üreticilerimizin fide ihtiyaçlarını belirledik ve üreticilerimize ulaştırdık. Aldığımız tepkiler de bizleri çok mutlu etti. Bu yıl 21 bin fideyi ulaştırdık ancak önümüzdeki dikim döneminde daha fazla fideyi çiftçilerimizle paylaşacağız. Üretimin artmasına yönelik çalışmalarımıza yoğun biçimde devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.