banner388

Atakum'da Şehitler Parkı

Samsun’un Atakum ilçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çatalçam Yalı Mahallesi’nde yapım aşaması tamamlanmış olan çocuk parkı, bisiklet parkuru birde spor alanlarından oluşmakta olan park alanına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ adının verilecek olduğunı açıkladı.

Atakum'da Şehitler Parkı

Samsun’un Atakum ilçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çatalçam Yalı Mahallesi’nde yapım aşaması tamamlanmış olan çocuk parkı, bisiklet parkuru birde spor alanlarından oluşmakta olan park alanına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ adının verilecek olduğunı açıkladı.

18 Ağustos 2016 Perşembe 14:28
Atakum'da Şehitler Parkı

Başkan İshak Taşçı, parkın yanında olan alana yapılacak camiye 15 Temmuz Şehitler Camii isminin verileceği belirtildi. Atakum Belediyesince Çakırlar Yalı Mahallesi’nde yapım aşaması tamamlanmış olan çocuk parkı, bisiklet parkuru birde spor alanından oluşmakta olan parka 15 Temmuz Şehitler Parkı isminin verileceği açıklanan Başkan Taşçı, kompleksin yanında yapımı ileriki zamanlarda başlayacak olan camiye de aynı ismin verileceği belirlendi.



Çakırlar Yalı Mahallesi’nde, içinde çocuk parkı bulunan, bisiklet parkuru ve spor alanı olan parkta incelemeler yapan Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı, “Sağlıklı bir yaşam için spor çok önemlidir. Bu projelerimiz ile çalışmalarımızda sportif alanların yer bulmasına özen göstermekteyiz. Çakırlar Yalı Mahallesi’nde yapımı biten çocuk parkının etrafını ise bisiklet parkurları şeklinde yaptık. Vatandaşlarımızın hem çocuklarını oynatabilecekleri, hem bisiklet sürebilecekleri hem de spor yapacakları bir alana sahip olacaklar. Bu park çalışmasını daha da yaygınlaştıracağız. İçerisinde mahalle muhtarlığının da olacağı bu parkta, demokrasi şehitlerinin adını yaşatmak, kahramanlıklarını gelecek olan nesillere de aktarmayı istedik. Bu amaç doğrultusunda parkın ismini, ’15 Temmuz Şehitler Parkı’ olarak düşündük. Yan tarafında duran bir camii inşaatı başlayacak. Bizler de Atakum Belediyesi olarak yapımlarına destek vereceğiz, bu camiinin adı ise 15 Temmuz Şehitler Camii olacak” dedi.



’’ŞEHİTLERİN ADLARINI YAŞATACAĞIZ’’

15 Temmuz tarihinde Türk milletinin adeta kahramanlık destanı yazdığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, destan yazmış olan kahramanlardan şehit olanların isimlerinin yaşatılmasının önemini vurgulayarak, “Kahraman şehitleri asla unutmamalıyız. Onların isimlerini yaşatmalıyız. Bizler bu kapsamda ilçemizde yaşam alanları içerisinde parklarda adlarını yaşatacağız. Hain darbe kalkışması esnasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli olan, darbe yanlısı hainlere ilk kurşunları sıkan ve ardından hain kurşunlarla şehit edilmiş olan Astsubay Ömer Halisdemir’in adını ilçemizin en güzel parklardan bir tanesine veriyoruz. Yine aynı şekilde Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılmış olan hain saldırı karşısında kahramanca çatışmış olan ve şehit düşen Özel Harekat Polisi Demet Sezen’in ismini de yeni açılacak olan kreşimizde yaşatacağız. Türk milleti adeta bir destan yazmıştır. Bu destanı yazmış olan ve şehit düşen kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Her zaman onlara minnettar kalacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.08.2016 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.