banner388

Atakum'da boğulma paniği ! Solunumu duran genç hayata döndürüldü

18 yaşındaki genç, Atakum İlçesinde denizde boğulma tehlikesi yaşadı.

Atakum'da boğulma paniği ! Solunumu duran genç hayata döndürüldü

18 yaşındaki genç, Atakum İlçesinde denizde boğulma tehlikesi yaşadı.

12 Temmuz 2020 Pazar 18:52
Atakum'da boğulma paniği ! Solunumu duran genç hayata döndürüldü

Boğulma tehlikesi geçiren genç, vatandaşların ve cankurtaranların çabalarıyla kurtarıldı. Atakum ilçesi İnci Plajı’nda serinlemek için denize giren Erencan Ö. (18), bir süre sonra çırpınmaya başladı. Genç bir süre sonra da gözden kaybolunca durumu fark eden vatandaşlar, cankurtaranlara haber verdi.

Bunun üzerine cankurtaran Taylan Özgür, Erencan Ö.'yü kurtarmak için denize girdi. Sahil güvenlik ekipleri ve itfaiyeye de haber verildi. Bu sırada sahil güvenlik ekiplerine bağlı dalgıçlar da arama çalışmalarına katılmak için olay yerine geldi.

SOLUNUMU DURMUŞTU!

Erencan cankurtaranlar tarafından bulunarak denizden çıkartıldı ve ilk müdahalesi yapıldı. Denizde solunumu duran genç, yapılan ilk müdahalenin ardından nefes almaya başladı. Kurtarılan genç orada bulunan ekipler tarafından sedyeye alınıp götürülerek 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Erencan’ın kurtarılmasına sevinen vatandaşlar, ambulansı alkışlarla uğurladı.


Olayı anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran Taylan Özgür, “Devriye halinde gezerken vatandaşların da tepkisi üzerine durumu fark ettim. Vatandaşlar da gencin 10 dakikadır kaybolduğunu söyledi. Bizde sahil güvenliği aradık, itfaiyeye haber verdik. Öncelikle kendimiz girdik. Aradık. Sahildeki vatandaşlarımız sağ olsunlar bize tarif ede ede kendisini bulduk. Denizden çıkarttık. Solunumu kapalıydı. Tedavisini yaparak ambulansa bindirdik” dedi.
Vatandaşları akıntıda denize girmemeleri konusunda uyaran Özgür, “Vatandaşlarımızın uyarılarımıza dikkat etmesi gerekmekte. Akıntıda denize girmemesi gerekmekte. Biz ikazlarımızı yaptığımız halde bazen bizi dinlememektedirler. Bunun sonucu bu tür olaylar yaşanabiliyor. Allah'tan canına bir şey olmadı arkadaşımızın. Sağ salim çıkarttık sudan” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 12.07.2020 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2020-07-13 07:29:47

sizler biraz daha dikkatli olmalısınız aldığınız üçret az olduğunu yemek bile verilmediğini içme suyunu bile cebiniz den karşılıyorsnuz çok büyük fedakarlıkla sıcağın altında görev yapıyorsunuz selam olsun sizlere başarılar