banner388

Atakum Belediyesi’nden muhteşem defile

Atakum Belediyesi Karadeniz’den Ege’ye İlmek İlmek Projesi kapsamında, kadınları istihdama kazandırmak ve feretiko beziyle ödemiş ipeğini bir araya getirerek birbirinden güzel kıyafetlerin defilesini gerçekleştirdi.

Atakum Belediyesi’nden muhteşem defile

Atakum Belediyesi Karadeniz’den Ege’ye İlmek İlmek Projesi kapsamında, kadınları istihdama kazandırmak ve feretiko beziyle ödemiş ipeğini bir araya getirerek birbirinden güzel kıyafetlerin defilesini gerçekleştirdi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:32

Samsun haberAtakum Belediyesi’nin düzenlediği ile İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği Karadeniz’den Ege’ye İlmek İlmek Projesi kapsamında önce lansman daha sonra ise uluslararası birçok mankenin podyuma çıktığı birbirinden güzel kıyafetler sergilendi. Unutulmaya yüz tutmuş feretiko bezinden yapılan birbirinden güzel kıyafetler büyük ilgi topladı. Lansmanda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Özgecan Kadın Koordinasyon merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Programa AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, eski Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

“İnşallah kadınlarımıza istihdam ülkemize de ihracat olarak geri döner”

En büyük amaçlarının kadınlara istihdam kazandırmak olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, “Belediyemiz bünyesinde kurslarda görev yapan hanım kardeşlerimizin 2 yıl boyunca emek sarf ettiği feretiko bezi ile Ödemiş ipeğinin karışımıyla yeni ortaya çıkan ürünü tanıtmak için bu geceyi düzenledik. Amacımız, Atakum’dan doğan, Samsun’da İzmir’e uzanan, Karadeniz’den Ege’ye ilmek ilmek dokunan bu güzel ürünün tanıtımının startını vermek istiyoruz. Atakumlu kadınlarımız bu ürünleri hayata geçirmek için 2 yıl boyunca kurs gördüler. Bu ürünü pazara sunduğumuzda, pazar payını güzel bir şekilde oluşturduğumuzda bu işi öğrenen hanım kardeşlerimize istihdam sağlama noktasında çok güzel bir geri dönüşüm sağlayacaktır. Belediye olarak istihdama katkı sağlamak istiyoruz. Karadeniz’in geleneksel bezi olan unutulmaya yüz tutmuş feretiko bezinin tekrar gün yüzüne modernize edilerek çıkartmak istiyoruz. Bu yeniliği de İzmir’in Ödemiş ipeğiyle yeni vizyonuyla gözler önüne serdik. Yaptığımız iş inşallah kadınlarımıza istihdam ülkemize de ihracat olarak geri döner” diye konuştu.

“Feretiko bezi, tamamen antibakteriyel bir bez”

Feretikonun antibakteriyel bir bez olduğunu vurgulayan Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, “Feretiko bezi, tıpkı Ödemiş ipeği gibi tarihi olan bir bez. Geçmişi mitolojiye kadar gidiyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Bazı girişimler yapılmasına rağmen belli dönemlerde önemini yitirmiştir. Eşim bu kursu açalım dediğinde bezin özelliklerini araştırdım. Çok güzel bir bez olduğunu öğrenince yapma kararı aldık. Feretiko bezi, tamamen antibakteriyel bir bez. Kesinlikle bakteri üretmiyor. Beden dostu bir bez olarak insan sağlığına da yararlı olduğu söyleniyor. Kanserojen maddelerin çoğaldığı günümüzde feretiko bezi önemini daha da arttırıyor” şeklinde konuştu.

“Güzel işlerin sonucunu görmek bizleri mutlu etti”

Samsun ile İzmir’i bir araya getirdiklerini ifade eden Müdür Aydın, “2 yıl boyunca feretiko bezinden üretilen 44 parçayı bugün tanıttık. Bu eserlerin tasarlanması ve dikilmesi 1,5 yıl sürdü. Hepsi Atakum Belediyesi ve enstitümüz sayesinde gerçekleşti. Dikilirken ve tasarlanırken dahil Samsun’daki kursiyerler de İzmir’e gelerek Ödemiş ipeğini yerinde görme fırsatı buldular. Yaptığımız zahmetli ve güzel işlerin sonucunu görmek bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu. 

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL
 

Son Güncelleme: 15.05.2018 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Her gün şehit varken 2018-05-14 19:21:44

Her gün şehit varken defile nedir kardeşim. Hiçbir şeye saygınız yok şehide demi yok. Yazık günah şehit var diye devletimiz milli bayram kutlamalarını yasaklıyorken sizin defile düzenlemenin hiç hoş değil.