banner388

''Aşmak İçin Hareket'' Şenliği

Cumhurbaşkanlığı kontrolünde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Türkiye Beyaz ay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesinde Salıpazarı ilçesinde engelliler ile beraber Spor Şenlikleri yapıldı.

''Aşmak İçin Hareket'' Şenliği

Cumhurbaşkanlığı kontrolünde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Türkiye Beyaz ay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesinde Salıpazarı ilçesinde engelliler ile beraber Spor Şenlikleri yapıldı.

10 Haziran 2016 Cuma 17:53
''Aşmak İçin Hareket'' Şenliği

Spor Şenliği'nde Salıpazarı Kaymakamı olan İskender Çolak, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Gençlik Hizmetleri ile Spor İl Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akbulut da katıldı.Şenlik açılışında konuşma yapan Mehmet Akbulut, “Cumhurbaşkanlığı’nın himayesince yürütülen ''Aşmak İçin Hareket'' kampanyası, dahilinde ülkenin genelinde 2 yılın ardında, 100 bin engelli ile 100 bin engelsiz bireyin beraber spor yaparak farkındalık geliştirmelerini amaçlamaktadır. Geliştirmiş olduğumuz ‘Aşmak İçin Hareket’ felsefesi ile engelleri hep birlikte hareket ederek aşmayı planlıyor ve beraber yaşama kültürü geliştirmeyi amaç ediniyoruz” dedi.

Konuşmalarına engellilere yapılmış olan yardımlardan bahsetmeye başlayarak devam eden Akbulut, “Emniyet ile asayiş beraber kamu düzenini sağlamak, korumak, kollamak ve kaçakçılığı red, takip ve tahkik etmek, suç işlenmesini engellemek amacıyla gerekli tedbirleri alarak ve uygulayarak, alanlarında mülki görevleri bulunan Samsun Valiliği İl Jandarmasının Komutanlığımızca, il yüzölçümünün %95’inde yaşayan ve nüfusun yüzde 36’sına tekabül etmiş olan vatandaşımıza emniyet ve asayiş hizmetleri sunmaktadır. Bununla beraber özellikle Salıpazarı ile Alacam İlçe Jandarması bu yıl ki çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine öncülük yaptılar. Engelliler alanında farkındalık oluşturma ve ilimizde yaşamakta olan engelli bireylerin yaşamlarını basitleştirmek amacıyla yaklaşık olarak 50 bedensel engelli bireye tekerlekli sandalye hediye olarak verdiler. Samsun'un ili Atakum, Canik ve İlkadım ilçeleri tekerlekli sandalye dağıtımlarını Samsun Engelliler Federasyonu olarak İlçe Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu işbirlikleri ile ihtiyaç sahibi olan engellilere dağıttık. İl Yürütme Kurulu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüğümüz ve Jandarma İlçe Komutanlığımız işbirliklerince yapılmış olan Spor Şenliği'nde tekerlekli sandalye alacak olan engelli bireyleri tebrik ediyor, emeği gecen bütün kurum kuruluşlara ve kişilere kurumum ile engelliler adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.06.2016 18:10
Anahtar Kelimeler:
SporşenlikEngellilerPreje
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.