banner388

Asistanlarla uzman doktorlar Samsun’da buluştu

11. TJOD Asistan Okulu, 19-20-21 Ocak tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirildi. Kadın Doğum alanında uzman hekimler, genç asistanlarla buluştu.

Asistanlarla uzman doktorlar Samsun’da buluştu

11. TJOD Asistan Okulu, 19-20-21 Ocak tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirildi. Kadın Doğum alanında uzman hekimler, genç asistanlarla buluştu.

22 Ocak 2018 Pazartesi 10:55
Asistanlarla uzman doktorlar Samsun’da buluştu

Samsun haber - 11. TJOD Asistan Okulu, 19-20-21 Ocak tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirildi. Toplantının amacı yeni ve bilgili asistanlar yetiştirmek olduğunu söyleyen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği üyeleri de Samsunhaber.com’a konuştu.


Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, Asistan Okulu ile yeni ve eğitimli asistanlar geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “2 gün boyunca Samsun’da 11. Asistan Okulu, Kadın Doğum branşıyla ilgili bir okul düzenledik. Tüm Türkiye’nin büyük illerinde bunu yapıyoruz, Samsun’da yapmaktan da büyük bir gurur duyuyoruz. Türkiye’deki asistan eğitimi alan yaklaşık 60 tane asistanı Samsun’a getirdik. Tartışmalar yaratarak bu asistanlarımızın eğitimine katkı vermek istiyoruz. Amacımız iyi bir kadın doğum nesli geliştirmek, yapmak, Türkiye’ye hizmet etmek.” dedi.


“Korkarak hekimlik yapılmaz ki”


Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, Asistan Okulu’nun amacının genç asistanları cesaretlendirmek olduğunu söyleyerek, “Biz dernek olarak çok önemli iki tane slogan ortaya attık. Bunlardan bir tanesi “Korkarak hekimlik yapılmaz ki”, bir diğeri de “Anneler yaşasın, yaşasın anneler”. Bu mottoyu ülkeye yerleştirebilmek, genç arkadaşların bilgi düzeyini biraz daha homojen hale getirebilmek ve onları cesaretlendirebilmek için ülkemizin önemli noktalarında, genç meslektaşlarımızın cesaretlerini ve bilgilerini arttırmaya çaba sarfediyoruz. Bu nedenle çalışmalarımıza yoğun bir şekilde çalışarak devam ediyoruz.” diye konuştu.


Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu üyesi Opr. Dr. Volkan Kurtaran da amaçlarının asistanları yetiştirmek olduğundan bahsederek, “Bu düzenlediğimiz TJOD Asistan Okulları’nın amaçlarından en önemlisi hem asistanlarımızın eğitimi, onun yanı sıra sosyal olarak da olgunlaşmalarını sağlamak. Duayen hocalarla ve çok yeni genç meslektaşlarımızla hepsinin bir arada kavrulmasını sağlamak.” dedi.


11. TJOD Asistan Okulu, daha sonrasında verilen akşam yemeği etkinliğiyle sona erdi.


Haber: Dilek Alabulut
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.