banner388

Ankara'dan Samsun'a bisikletle geldiler

Diyarbakır'dan Ankara'ya giden Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü bisikletçileri bisikletleriyle Samsun'a ulaştı.

Ankara'dan Samsun'a bisikletle geldiler

Diyarbakır'dan Ankara'ya giden Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü bisikletçileri bisikletleriyle Samsun'a ulaştı.

16 Ağustos 2018 Perşembe 15:53
Ankara'dan Samsun'a bisikletle geldiler

Samsun haber - Diyarbakır'dan trenle Ankara'ya giden Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü bisikletçileri 4 günlük yolculuğun ardından bisikletleriyle Samsun'un Bafra ilçesine ulaştı. Bafra'daki tarihi Gelin Köprüsü hakkında bilgi alan sporcular daha sonra Sinop'a geçti.

Sinop'tan yola çıkan 5 kişilik ekibe Diyarbakır'dan gelen 5 kişi daha Samsun'da eklenecek. Bisikletçiler Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Van ve Diyarbakır'a da pedallayacak.

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Ağaoğlu yaptığı açıklamada "Diyarbakır Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü, Diyarbakır Surları ve Hevsel bahçelerinin kapsamına kültürel miras kapsamında alınması için başta bölgemizde ve Türkiye’nin her yerinde tanıtımını görev bildik. Bu kapsamda 4. etabı olan Sinop ve Trabzon etabını gerçekleştirmek için yoldayız. Öncelikle Sinop'a giderek tekrar Samsun, Giresun üzerinden turu tamamlamayı planlıyoruz. Amacımız bölgeler arasındaki köprüyü kurmak, ön yargıları yıkmak, aynı zamanda da tarihi alanları, mekanları tanıtıp bu anlamda bisikletin de sporunda bir parçası olduğunu anlatmak. Şehirler arasında bisikletle gidiyoruz çünkü bisikletin aynı zamanda bir taşıt olduğunu insanlara vurgulamak istiyoruz. İnsanların bizi fark etmelerini, yolda giderken bize daha dikkat etmelerini istiyoruz. Bu anlamda bu turu yaparak bir farkındalık gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.