banner388

Alüminyum külçeleri alıp kaçtılar!

Samsun'dan Kayseri istikametine gitmesi için TIR'a yüklenen 350 bin TL değerindeki alüminyum külçeleri alıp kaçan 2'si kadın 4 kişi yakalandı.

Alüminyum külçeleri alıp kaçtılar!

Samsun'dan Kayseri istikametine gitmesi için TIR'a yüklenen 350 bin TL değerindeki alüminyum külçeleri alıp kaçan 2'si kadın 4 kişi yakalandı.

17 Kasım 2019 Pazar 18:10
Alüminyum külçeleri alıp kaçtılar!

Samsun'dan Kayseri'ye nakliyesi için TIR'a yükledikleri piyasa değeri 350 bin TL'lik alüminyum külçeyle kayıplara karışan 2'si kadın olmak üzere 4 kişi polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerden birinin ise "uyuşturucu ticareti"nden tutuklandığı ortaya çıktı.

350 bin TL değerinde!

Haziran ayında iş insanı K.A., kendi iş yerine ait alüminyum külçeleri Kayseri'ye nakletmek için Hüseyin M. ve Umut T. ile anlaşma yaptı. TIR'a yüklenen külçeleri Tokat'ta başka bir TIR'a yükleyen Hüseyin M. ve Umut T., kayıplara karıştı. Külçelerden haber alamayan iş insanı K.A. da İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin başlattığı soruşturmayla birlikte, 350 bin TL değerindeki külçelerin dolandırıcılık yoluyla çalındığı tespit edildi.

Kıskıvrak yakalandılar

Geçtikleri güzergahtaki güvenlik kameraları incelemeye alıp soruşturma başlatan ekipler, şüphelilerin eşkallerini belirledi. Dolandırıcılık suçuna karıştığı belirlenen Hüseyin M., Umut T. ve Abubekir Ş.'yi; bahse konu TIR'ın ruhsat sahibeleri Aysu A. ve Kübra D.'yi yakalamak için operasyon başlatıldı. Operasyonla kıskıvrak yakalanan Hüseyin M., Abubekir Ş., Aysu A. ve Kübra D. gözaltına alındı. Umut T.'nin ise hakkındaki suçlamalarla tutuklu olduğu ortaya çıktı. Ayrıca çalınan külçeleri başkalarına sattıkları saptanan ve soruşturma kapsamında aranan şüpheliler A.T. ve T.T. adlı kardeşlerin de, kimlikleri tespit edilene kadar geçen sürede karıştıkları farklı suçlardan tutuklandıkları belirlendi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.