banner388

Albay Üstün: Türk askeri olmak bir onurdur

Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, "Türk askeri olmak bir onurdur" dedi.

Albay Üstün: Türk askeri olmak bir onurdur

Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, "Türk askeri olmak bir onurdur" dedi.

23 Şubat 2018 Cuma 15:49
Albay Üstün: Türk askeri olmak bir onurdur

Samsun haber - Samsun Kargeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlasında, 1998/1 tertip erbaş ve erlerin yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Samsun Valisi Osman Kaymak katıldı. Daha sonra Korgeneral Şükrü Naili Gökberk Kışlasında vatani görevini yapan 1998/1 tertip erlerin ant içme töreni yapıldı. 1998/1 tertip erlerden birliğe ilk katılan Sıhhiye Er Mustafa Güven, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, kışlada askerliğini yapan askerlerin babalarına katılım belgelerini verdi. Askerler adına ise Sıhhiye Er Yunus Emre Karadeniz konuşma yaptı. 

Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün yaptığı konuşmasında, “Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, güzel yurdumuzun dört bir yanından birliğimize katılan gençlerimizin, yemin törenini gururla ifa ettik. Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim; biraz önce, milletimize sadakatle hizmet, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda edeceğinize dair yemin ettiniz. Türk askeri olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olan sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum” dedi. 

"Saygıdeğer anne ve babalar; evlatlarınızı vatan borcunu ödemek üzere bizlere emanet ettiniz" diyen Üstün, "Bizler de birer anne baba olarak bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onları evlatlarımız olarak görüyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki evlatlarınız, asker ocağının sıcak ortamında, harp sanatının incelikleri öğretilmiş olarak kıtalarına gönderilecektir. Her zaman iftihar edeceğiniz evlatlarınız vatan hizmetini tamamlamayı müteakip sizlere kavuşacaklardır. İçiniz de gönlünüz de rahat olsun” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 24.02.2018 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-02-23 16:29:20

Türk askeri olmak elbetteki onurdur gururdur şereftir. Zaten Türk olmak, kendini Türk hissetmek, Türk Milletinin bir ferdi görebilmek çok büyük bir onurdur. Ne mutlu Türk’üm diyene.

Avatar
Ayvacikli 2018-02-24 16:37:56

RABBIM sana şükürler olsun müslümanım türküm vatanimla bayragimla devletimle gurur duyuyorum vatan için bayrak için devlet için namus için ölmeye hazırım yeterki vatanım yaşasın