banner388

Alaçam'da ilk ameliyat yapıldı

Samsun'un nüfusu en az ilçelerinden birisi olan Alaçam ilçesinde bulunan devlet hastanesinde genel anesteziyle ilk ameliyat yapıldı.

Alaçam'da ilk ameliyat yapıldı

Samsun'un nüfusu en az ilçelerinden birisi olan Alaçam ilçesinde bulunan devlet hastanesinde genel anesteziyle ilk ameliyat yapıldı.

05 Haziran 2018 Salı 10:47
Alaçam'da ilk ameliyat yapıldı

Samsun haber - Samsun'un Alaçam ilçesinde bulunan Devlet Hastanesinde genel anesteziyle ilk ameliyat yapıldı. Ameliyatı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Emir Fatih Kaya ve Anestezi Uzmanı Turhan Kara gerçekleştirdi.


 
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Emir Fatih Kaya, ameliyat hakkında bilgi vererek, "63 yaşındaki hasta Durmuş Türkmenoğlu 28 Mayıs tarihinde karın ağrısı şikâyetiyle kendilerine başvurdu. Yaptığımız tetkiklerin ardından hastamıza ameliyat kararı aldık, hastanemizde genel anestezi altında yapılan ilk ameliyatı gerçekleştirdik ve tedavi sonrası hastayı başarılı bir şekilde taburcu ettik” dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise “Alaçam Devlet Hastanemizde bugüne kadar lokal anestezi altında, hastalarımızı uyutmadan cerrahi operasyonları gerçekleştiriyorduk. Daha büyük operasyonlar için hastalarımız Bafra Devlet Hastanesine gidiyordu. Ameliyathanemizde yapılan yeni düzenlemelerden sonra artık Alaçam ilçemizde de genel anesteziyle ameliyatlar yapılmaya başlanmış oldu. Böylece hastalarımız artık genel anestezi altında yapılacak ameliyatları için Bafra ya da merkezde bulunan hastanelere gitmeden, kendi ilçelerinde kendi hastanelerinde bu hizmeti alabilecek. Bununla birlikte; Alaçam Devlet Hastanemizde servislerde ve acilde hastalarımızın daha iyi hizmet alması için bir takım düzenlemeler yapmıştık, önümüzdeki günlerde de son dönem hastalarımızın tedavi ve bakımı için Palyatif Bakım Merkezi açacağız. Haziran sonu hizmete girmesini planladığımız Palyatif Bakım Merkezimiz de durumu daha ağır hastalarımızın başka ilçelere ya da merkeze gitmesinin önüne geçecek önemli bir merkez olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.