banner388

Alaçam'da Engelliler Haftası kutlandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Alaçam'da Engelliler Haftası kutlandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:39
Alaçam'da Engelliler Haftası kutlandı

Samsun Haber: Samsun’un Alaçam ilçesinde Engelliler Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle tamamlandı. Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Sonrasında ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda etkinliğe devam edildi. 

Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğretmeni Mustafa Er, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde yaşayan erkeklerin, yüzde 11,10’u engellidir. Kadınlarda ise bu oran, yüzde 13,45’i bulmaktadır. Ancak günlük hayatımızı şöyle bir gözden geçirdiğimizde sekiz milyondan fazla engelli insanımızın, hayatın içinde yer almadığını üzülerek görürüz. Engellilerimizin çok büyük bir kısmı, toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlikte Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğrencileri, Aşık Veysel’in türkülerini söyledi ve şiirler okudu. Türkiye Beyaz Ay Derneği Samsun Şubesi Genel Sekreteri Ahmet Tayfun Arslan ve Samsun Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kayhan, velilere ve öğrencilere bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi. Emniyet Amiri Kenan Bıyık ve Belediye Başkanı Hadi Uyar, etkinliğe katılanlara çiçek verdiler.

Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları serginin gezilmesi ile birlikte program tamamlandı.

Programda, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şengül, MHP İlçe Başkanı Erdinç Gül, CHP İlçe Başkanı Fuat Canbaz, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Ömer Şener, engelliler derneği yönetim kurulu üyeleri, Toplum Sağlığı Müdürü Ertan Baş, Kızılay Şube Başkanı İsa Şentürk ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 10.05.2017 15:41
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.