banner388

Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri: Yılkılar

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri olan yılkılar, görenlerin ilgisini çekiyor.

Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri: Yılkılar

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri olan yılkılar, görenlerin ilgisini çekiyor.

04 Eylül 2023 Pazartesi 13:38
Akdağ’ın özel ve güzel sakinleri: Yılkılar

Samsun'un en yüksek dağı olma özelliğini taşıyan Akdağ’da; kayak pisti ve telesiyeje sahip kış sporları ve kayak merkezi bulunuyor. Kışın kar kayağı, yazın çim kayağı ve yamaç paraşütü imkanı sunan Akdağ, yılkılara(yabani at) da ev sahipliği yapıyor. Bazen kayak merkezi yolunda çoğu zaman yayla eteklerinde bazen de Ladik Gölü çevresinde gruplar halinde gezen yılkılar, bölgeye renk katıyor. Özgürlüğün ve yalnızlığın simgesi atlar, burayı ziyaret eden doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Eğitimci-yazar Hadi Ergül, özgürlüklerinden ödün vermeyen, yaz-kış koşan yılkıların Akdağ'ın etrafında tarifsiz güzellikler sunduğunu söyledi. Ergül, "Özgürlüğün ve yalnızlığın simgesi yılkıların Akdağ’a kattıkları zenginlikler bir başka gerçek. Hizmet ömürleri dolmuş olmasına rağmen yine de güçlü ve asiller. Doğaseverler asi ve özgür yılkı atları, Akdağ eteklerinde; Zincirli’de, Kazankaya’da, Alaçam’da, Gürcü Yaylası’ndaki göl etrafında, kendilerini korumak şartıyla izleyip görüntüleyebilirler” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayram 2023-09-04 18:12:20

Bundan 4_5 sene önce geldim ama iki tane otel yapılıyor du ne sıcak su akiyordu ne kalorifer yanıyor du şimdi inşAllah duzelmistir hep si yoluna girmiştir bide kafeter ya çok kucuktuya millet hep iç iceydi