banner388

Akcagöz''Bu iki şanslı damat serbest, binlerce gariban cezaevinde''

Tufan Akcagöz, FETÖ soruşturmaları kapsamında Bülent Arınç ve Kadir Topbaş'ın damatları hakkında verilen tahliye kararlarını eleştirdi.

Akcagöz''Bu iki şanslı damat serbest, binlerce gariban cezaevinde''

Tufan Akcagöz, FETÖ soruşturmaları kapsamında Bülent Arınç ve Kadir Topbaş'ın damatları hakkında verilen tahliye kararlarını eleştirdi.

11 Haziran 2017 Pazar 11:58
Akcagöz''Bu iki şanslı damat serbest, binlerce gariban cezaevinde''

Samsun Haber - Kamuoyunda tartışma konusu olan tahliye kararlarına bir eleştiri de CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz'den geldi.

Yargı kurumlarının baskı altında olduğunu ifade etti

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç'ın damatlarının FETÖ soruşturması çerçevesinde tahliye kararlarının verilmesinin ardından kamuoyunda tartışmalar başlamış bazı kesimlerce karara tepki verilmişti. Tufan Akcagöz'de kısa süre tutuklu kalıp sonrasında tahliye edilen isimlerle ilgili olarak yargı kurumlarının baskı altında olduğunu belirterek ''Hakimin verdiği karara saygı duymak istiyorum. Ancak, siyaset kurumuna teslim olmuş bir yargıya güven duymak mümkün değildir. Bir tarafta, henüz duruşma günü belli olmadan cezaevlerinde tutuklu vatandaşlar, diğer taraftan ise üç beş gün cezaevinde tutulduktan sonra serbest bırakılanlar. Millet bunların hepsini görüyor. Bunları gördüğü için de, yargıya güveni kalmıyor. " dedi.

''Bu iki şanslı damat serbest, binlerce gariban cezaevinde''

Ülkenin büyük bir cezaevine döndüğünün altını çizen Tufan Akcagöz, " Yazan içerde, çizen içerde. Muhalif olan içerde, muhalif fikir ortaya atan içerde. Bilim adamı içerde, siyasetçi içerde. Bunların büyük çoğunluğu mahkum değil, sadece tutuklu. Yani, haklarında verilmiş ve kesinleşmiş bir Mahkeme kararı yok. Neden tutuklular diye sorduğumuzda, ortada çok ciddi iddialar var diye söylüyorlar. Ortadaki ciddi iddialar, bu insanların özgürlüklerinin kısıtlanması için yeterli mi, belli değil. FETÖ soruşturmalarının, adaletli bir şekilde yürütüldüğünü de düşünmüyorum. İki damat vakası yaşadık biliyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın damadı, tutuklandı ve çok kısa süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiler. Bu iki şanslı damat serbest, binlerce gariban cezaevinde. Tek günahları, AKP'li birine damat olamamak mı? Mahkeme duvarlarında, 'Adalet mülkün temelidir' yazısını görünce içim parçalanıyor. Gerçekten, yüreğim burkuluyor. Bir idare, adil olmaktan uzaklaşmışsa orada artık hukuk devletinden söz etmek mümkün değildir. İnsanlar, televizyonlarını açıp izliyorlar. Gördükleri, bir takım kişilere damat olanların tahliye edildiğidir. Aynı durumda olan binlercesi belki, bu duruma nefretle bakıyor. Her geçen gün daha da geriye gidiyoruz. Bunun telafisi, acil bir iktidar değişikliğidir. " diye konuştu. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih ERDOGAN 2017-06-11 15:16:13

ADALET MÜLKÜN DAMADIRIR. akp nin bu kadar basarili olmasinda muhalefetinde cok sucu var. cünkü halki anlamiyorlar ve degisik projelerle gelmiyorlar. her secimde ayni seylerle geldiniz. kilicdaroglu da bir proje ve yetersiz dogru seyleri yanlis agizdan dinliyor halk inanmiyor malesef. FETÖ ile AKP belkide aksamlari kapi arkasinda gülüyorlar bize millet gene inandi diye bize