banner388
banner390
banner410
banner408

AK Parti Samsun'da aday adayı sayısını açıkladı

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler kapsamında belediye başkanlığına aday adayı olan kişi sayısını açıkladı.

banner269

AK Parti Samsun'da aday adayı sayısını açıkladı

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler kapsamında belediye başkanlığına aday adayı olan kişi sayısını açıkladı.

16 Kasım 2018 Cuma 19:05
AK Parti Samsun'da aday adayı sayısını açıkladı

Samsun Haber-Başkan Karaduman saat 17.00 itibari ile birlikte büyükşehir 2, 17 ilçe belediye başkanlığı için ise 103 olmak üzere toplam 105 aday adayının olduğunu dile getirdi.

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için 5 Kasım 2018 tarihinde başlayan başvurular bu akşam saat 22.00'da sona eriyor. Konuya ilişkin Başkan Karaduman, AK Parti'nin Samsun aday adayı sayısını açıkladı. 

Başkan Karaduman açıklamasında, "Başvurular devam ediyor. Bugün saat 17.00'ye kadar Büyükşehir için 2, 17 ilçe belediye başkanlığı için 103 olmak üzere toplam 105 aday adayı başvurusu yapıldı. Genel merkezimizin kararıyla mevcut belediye başkanlarımızın adaylık başvurularının alınmayacağını daha önce açıklamıştık. Hali hazırda görevde bulunan il ve ilçe belediye başkanlarımızın adaylığı ile ilgili takdir genel merkezimizin. Tabii liste dışından da aday olabilir. Biz genel merkezimizle sürekli olarak istişare içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

PAZAR GÜNÜ TEMAYÜL YAPILACAK

Pazar günü saat 10.00'da temayül yapılacağını dile getiren Başkan Karaduman, "Temayül, 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Yaklaşık 3 bin teşkilat mensubumuzun katılacağı e-temayülde, elektronik ortamda değerlendirme yapılacak. Teşkilat mensuplarımız tarafından mevcut ilçe belediye başkanlarımızın değerlendirmesi yapılacak. İlçe belediye başkanlarına ilişkin; ‘belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz? Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?’ soruları sorulacak ve iyi, orta ve zayıf diye değerlendirme yapılacak. Ayrıca, aday adayı olan veya olmayan önerdiğiniz iki kişinin adının yazılması istenecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için temayülde herhangi aday önerisi ve değerlendirme yapılamayacak. Temayül sonuçları anında Cumhurbaşkanımızın önüne düşecek" sözcüklerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2018-11-17 13:52:22

Size en iyi temayülü seçim akşamı halk yapacak bekleyin.