banner388

Afanlı deresi cazibe merkezi olacak

Yapımında sona yaklaşılan Afanlı Deresi Akarsu Rekreasyon Projesi, önemli bir cazibe merkezi olacak.

Afanlı deresi cazibe merkezi olacak

Yapımında sona yaklaşılan Afanlı Deresi Akarsu Rekreasyon Projesi, önemli bir cazibe merkezi olacak.

10 Eylül 2018 Pazartesi 09:48
Afanlı deresi cazibe merkezi olacak

Samsun haber - Yapımında sona yaklaşılan Afanlı Deresi Akarsu Rekreasyon Projesinde incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 450 ağaç fidanı ile çevre düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında 30 kamelya, ahşap köprüler ve kafeterya bulunuyor.

Proje hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Taşçı, "İlçemizin ana damarlarından birisi olan Afanlı Deresi'nin hem daha güvenli hem de görsel olarak daha güzel bir hale getirilmesi gerekiyordu. Bu anlamda, 55'te 55 proje sözümüz içerisinde yer alan Akarsu Rekreasyon projemize hız kattık. Derenin güvenli bir hale getirilmesinin ardından, bir yandan iki yakasında yeşillikler içerisinde sosyal alanlar oluştururken, kafeterya, çocuk oyun alanları ve dere üzerinde kurduğumuz ahşap köprülerle, vatandaşlarımızın ilgi odağı olacak bir alan oluşturduk" dedi.

Projenin 13 dönümlük alanda yapıldığına dikkat çeken Başkan Taşçı, "Afanlı Deresi Rekreasyon projemizi 13 dönümlük alan üzerinde gerçekleştiriyoruz. Derenin iki yakasına toplamda 450 adet ağaç fidanı dikerek vatandaşlarımızın yeşillikler içerisinde güzel vakit geçirmesini amaçladık. Alana inşa ettiğimiz kafeterya, yerleştirdiğimiz 30 adet kamelya, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu ve ahşap köprülerle, Atakum'un cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Atakent'te İsmet İnönü Bulvarı ile Cağaloğlu Bulvarı arasında, açılışını kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz Aqua Park'ın hemen yanında hizmete girecek olan Afanlı Deresi Rekreasyon projemizin çalışmalarında sona yaklaştık. En geç Ekim ayının başlarında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız bu önemli cazibe merkezinin şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
--- 2018-09-10 12:02:27

Bumu cazibe Merkezi? Ya ne bos islerle ugrasiliyor gercekten.
Bir Ticaret Merkezi, Bilim Merkezi yapilsa. Ama nerde!!! Bos islerin sehri oldu artik Samsun.

Avatar
Doğrusu bilginize 2018-09-10 11:16:04

kamelya
a. (kame'lya) bit. b. Çaygillerden, büyük, beyaz, pembe veya kırmızı renkte çiçekler açan, dayanıklı yapraklı bir bitki, Japon gülü, Çin gülü (Camellia japonica).

kameriye
a. Bahçelerde yazın oturulmak için yapılan, kafes biçiminde, kubbeli, üstü yeşilliklerle sarılan süslü çardak: "Kim şu kameriyede oturmuş, şu çiçeklerden kim toplamıştı?" -S. F. Abasıyanık.

Avatar
hasan 2018-09-10 13:33:54

baskanların parmakla yer göstererek poz vermesinede hastayım...tamda surdaki cöpü kaldırın der gibi poz verirler ya beni benden alırlar...

Avatar
hasan 2018-09-10 13:34:27

başkan nereyi gösteriyor eleman nereye bakıyor...