banner388

98 yıllık köyün sorunları 2 yılda çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza'nın Erikbelen Mahallesindeki sorunları 2 yıl içerisinde çözdü.

98 yıllık köyün sorunları 2 yılda çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza'nın Erikbelen Mahallesindeki sorunları 2 yıl içerisinde çözdü.

01 Kasım 2017 Çarşamba 13:46
98 yıllık köyün sorunları 2 yılda çözüldü

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, 98 yıllık köyün problemlerini 2 yılda çözdü. Havza'nın Erikbelen Mahallesi'ndeki alt yapı çalışmalarında sona gelindi. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelerek temaslarda bulunmasının ardından Havza'ya geçişi sonrasında kurulan Erikbelen, nüfus olarak ilçenin en büyük mahallesi konumunda.


SASKİ Genel Müdürlüğü ile Fen İşleri Daire Başkanlığı, Erikli Mahallesi'nde yaşanan sorunları gidermek için çalışmalara başladı. SASKİ, sondajla su bularak mahallenin su sorununu çözdü. Fen İşleri Daire Başkanlığı ise yollara beton döktü.



2 yıllık süreçte tüm sorunların giderildiğini belirten Erikbelen Mahallesi Muhtarı Ahmet Gökmen, "Özel idare sistemi devam etseydi, böyle bir yatırımı görmemiz mümkün değildi" ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili konuşan muhtar Ahmet Gökmen, "Özel idare zamanında böyle hizmet yoktu. O zaman soruyordum. Havza’ya 1 milyon TL para geliyordu. Bunun 300’ünü kaymakamlık alıyordu. Kalan 700 lira ile bütün köylere hizmet verilmeye çalışılıyordu. Çakıl talep ettiğimiz de dahi ne zaman geleceği belli değildi. Asfalt dökülüyordu ama eriyince seneye aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorduk. Çok berbat bir haldeydik. İçme suyumuz yoktu, uzaktan su çekiyorduk. Böyle bir durumda hizmet almak mümkün değildi. Ben özel idare zamanında da muhtarlık yaptım. Özel idare zamanında alamadığım hizmeti Büyükşehir Belediyesinden aldım. Sadece 2 senede köyüme 7-8 milyon TL’lik yatırım yaptılar. 2 ay mahallemin sokaklarında çalıştılar. Adeta şantiyeye döndü. 15 gün içinde 6 km beton yol döşediler. Büyükşehir Belediyesi, sadece köyüme 10 yıllık yatırım yaptı. Bu bütçeyi ve hizmeti nereden bulacaktık. Özel idare döneminde olsaydık bu hizmetleri görmek hayaldi" dedi. 


MAHALLEYE KAYNAĞINDAN SU VERİLECEK

Orhanlı Mahallesi'nin de içme suyu probleminin de çözüldüğünü belirten Erikbelen Muhtarı Gökmen, "1 ay önce su deposu yapıldı. Şuan elektrik işleri de bitmek üzere. İnşallah gelecek ay suyumuz kaynağından verilecek. 30 hanemiz kesintisiz içme suyuna kavuşacak. 1,5 kilometrelik giriş yolum kaldı. 2018 programına alındı. O da yapılacak. Tamamlandığında başka da hiç bir sorunumuz kalmıyor. İlçe fen işleri ekipleri çok ilgileniyor. Her sorun birden çözülmüyor" açıklamalarında bulundu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.