banner388
banner390
banner410
banner408

Arkadaş katiline 7 yıl 10 ay hapis

Samsun'da tartıştığı arkadaşını bacağından bıçaklayarak ölümüne sebep olan şahıs,  yıl 10 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.

banner269

Arkadaş katiline 7 yıl 10 ay hapis

Samsun'da tartıştığı arkadaşını bacağından bıçaklayarak ölümüne sebep olan şahıs,  yıl 10 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 14:08
Arkadaş katiline 7 yıl 10 ay hapis

Samsun Haber - Samsun'un İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi'ndeki hayvan pazarında 24 Mart tarihinde meydana gelen olayda arkadaşını çıkan tartışma sonucunda bıçakla öldüren genç, toplam 7 yıl 10 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Edinilen bilgiye göre, 33 yaşındaki Aykut A., telefonla kendisini soran eşine küfür ettiği iddiasıyla aralarında gerginlik olan 48 yaşındaki Serhat Ç.'yi çıkan kavgada bacağından bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Serhat Ç. hayatını kaybetti. Olay sonrasında gözaltına alınarak tutuklanan Aykut A. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten adam öldürmek" suçundan dava açıldı.


Davanın son duruşmasında Aykut A.'nın avukatı Ata Giritli yaptığı savunmada, "Sanık ile maktul arkadaşlar. Maktulün alkollü olması sebebiyle müvekkilin eşine telefonda küfür etmesi üzerine olaydan sonra da maktulün özür dilemesi üzerine barıştıkları olay doğrudur. Maktul ile sanık arasında husumet bulunmamaktadır. Olay günü arkadaşları ile bir araya gelmişlerdir. Serhat burada maktule soğuk davranması üzerine maktul yumruk vurarak sanığı yere düşürmüştür. Burada sanık kendini korumak için bıçak kullanmış ve maktulü sol bacağının uyruk kısmından yaralamıştır. Bıçak atar damara gelerek ölüme sebep olmuştur. Maktulün tavırlarına karşı kendini korumak için bıçak kullanmıştır. Öldürme kastı ile nitelendirilmesi hatadır. Haksız tahrik altında kasten yaralama sonucu ile adam öldürmeye neden olma suçunun unsurları mevcuttur" dedi.


Aykut A. ise "Ölen yapısı gereği çok saldırgandır. Sağlıklı bir insan değildir. Kasten öldürmedim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı. 


Mahkeme heyeti Aykut A.'yı "kastı aşan yaralama sonucu adam öldürmek" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün ve bıçaktan 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçundan 25 gün olmak üzere toplamda 7 yıl 10 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.


İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.