banner388

8 milyon Avroluk laboratuvar için toplantı yapıldı

Samsun'da yapılacak olan 8 milyon Avroluk maliyetli laboratuvar için toplantı yapıldı.

8 milyon Avroluk laboratuvar için toplantı yapıldı

Samsun'da yapılacak olan 8 milyon Avroluk maliyetli laboratuvar için toplantı yapıldı.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 10:13
8 milyon Avroluk laboratuvar için toplantı yapıldı

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 8 milyon Avro maliyetli bölgenin en büyük Türkiye'nin 3'üncü büyük Uluslararası Akredite Samsun Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı tanıtım toplantıları sürüyor. 

Son olarak Tokat'ta yapılan toplantıda laboratuvarın 3 alanda bölgede hizmet vereceği belirtildi.

EN KAPSAMLI LABORATUVAR

8 milyon Avroluk laboratuvarın Türkiye'nin en kapsamlı laboratuvarlarından birisi olduğunu söyleyen Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, "Bu ay itibariyle 180 kalem makine ve ekipmanın teslimleri gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Teknik destek ekibimizce laboratuvarın iş planı ile birlikte laboratuvarın işletme aşamasında gerek duyacağı tüm hizmet el kitapları da hazırlanmış, yönetim ve izleme sistemleri ile müşteri ilişkileri yönetimi ve kalite güvence yönetim sistemleri de oluşturulmuştur" dedi.

PROJEYE SAHİP ÇIKIN

Laboratuvarın 3 ana alanda hizmet vereceğini belirten Karabük, "Laboratuvarda özellikle sektörün ihtiyaç duyduğu radyografik muayene, mikrosertlik ölçümleri, çentik darbe testi, mikroyapı - makroyapı ve yüzey pürüzlülüğü inceleme, çekme testi gibi tüm analiz, test ve muayene işlemlerinin yanısıra kütle, boyut, sıcaklık, basınç, elektriksel, hız, hacim, debi kalibrasyon ile baca gazı ölçümleri, toz, nem, gürültü ve titreşim ölçümleri gibi periyodik kontroller de yapılabilecektir. Laboratuvarın bölgemize kazandırılması adına atılan ilk imzadan itibaren bugüne kadar ki süreçte metal ve metalle ilişkili sektörlere yönelik olarak pek çok çalışma da gerçekleştirildi. Laboratuvar sadece ilimiz için değil, bölgemiz ve ülkemiz için de önemli bir kazanımdır. Hep birlikte bu önemli projeye sahip çıkmanızı bekliyoruz. Sizin de desteğinizle sektör gelişecek, laboratuvarın hizmet kapasitesi de gelişecektir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.