banner388

700 derece sıcaklığın karşısında oruç tutuyorlar

Ordu'da demircilikle uğraşan ustalar 700 dereceye varan sıcaklığın karşısında oruç tutuyor.

700 derece sıcaklığın karşısında oruç tutuyorlar

Ordu'da demircilikle uğraşan ustalar 700 dereceye varan sıcaklığın karşısında oruç tutuyor.

22 Mayıs 2018 Salı 09:34
700 derece sıcaklığın karşısında oruç tutuyorlar

Oruç tutma süresinin uzun olması ve yaz ayının sıcak geçmesi şartları zorlaştırsa da ibadetinin yapmak isteyenlere engel olmuyor. İşçiler sık sık dinlenmek zorunda kalırken Ordu'da 33 yaşındaki Samet Güner, baba mesleğini 10 yıldır sürdürüyor. Yeni Mahalle'de bulunan atölyede tarım aletleri yapan Güner, demiri döverek tarı aletine çeviriyor.

Oruç tuttuğunu söyleyen demir ustası Güner, "Demirin dövme sıcaklığı 600-700 derece arasındadır. Ocağımızın ulaştığı sıcaklık bin derce civarındadır. Bizim ısıya maruz kaldığımız sıcaklık ise 700 dereceye kadar ulaşabiliyor. Ramazan ayında bu mesleği yapmanın kolay olduğunu söyleyemem ama Allah onun da bir şekilde sabrını veriyor diye düşünüyorum. Zaman zaman bunaldığımız günler oluyor ama o zaman da ona göre çalışmaya gayret gösteriyoruz. Ramazan öncesi hazırlıklarımızı yapıp, bu ayda daha sakin çalışıyoruz” dedi.

Allah'ın oruç tutana sabrını verdiğini belirten Güner, "Bu günde de orucumuzu tutacağız ve geçecek, Allah onun sabrını veriyor. Serinlemek için bazen vantilatör kullanıyoruz, çok bunalınca da suyun içerisine kafamı sokuyorum. Ateşi görünce aklıma cehennem ateşi geliyor, sonuçta inançlı insanlarız. Öyle bir ateşin varlığını düşündüğümüz zaman, bu ateşin sıcağı bizi bunaltıyorsa, öyle bir ateşin sıcağını düşünemiyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.