banner388

6 Bin Eve TRSM Hizmeti

Samsun'un Kamu hastaneler birliği genel sekreteri olan Opr. Dr. Dursun M. Mehel Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin (TRSM) 4 ayrı bölgede hizmet verdiğini dile getirerek bu merkezlerde 6 bine yakın olan evin ziyaret edildiğini söyledi.

6 Bin Eve TRSM Hizmeti

Samsun'un Kamu hastaneler birliği genel sekreteri olan Opr. Dr. Dursun M. Mehel Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin (TRSM) 4 ayrı bölgede hizmet verdiğini dile getirerek bu merkezlerde 6 bine yakın olan evin ziyaret edildiğini söyledi.

25 Haziran 2016 Cumartesi 10:47
6 Bin Eve TRSM Hizmeti

Samsun’da hizmet veren TRSM’lerin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Opr. Dr. Dursun M. Mehel, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın emri ile ‘Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’ kapsamında geliştirilen TRSM’lerde Samsun olarak amaçlarına ulaştıklarını dile getirdi. Hastaların ruh sağlığı hastanelerine tekrar yatmalarının önüne geçildiğini dile getiren Genel Sekreter Mehel, ev ortamlarında hastaların tedavi ile tedavi takibinin yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.

''YATIŞ ORANINI YÜZDE 14'E DÜŞÜRDÜK''
Samsun Pelitköy, Çarşamba, Gazi, ile Bafra TRSM olmak üzere 4 farklı yerde hizmet verdiklerini dile getiren Mehel, "Bu merkezler tam 6 bine yakın ev ziyaret edildi. Bu hastalardan Ocak ve Mart 2016 aylarında hastaneye yatış yapan 209 hastayla ilgili incelenme tedavi süresinin sürdüğü hastaların yüzde 86 olan tekrar yatış yapma oranlarını yüzde 14'e düşürmeyi başarmış bulunduk" dedi.

'' TEDAVİLERDE SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAKTAYIZ''
Bunların büyük bir başarı olduğunu özellikle belirten Opr.Dr. Mehel, "Daha önce de hastane şartlarında tedavisine devam etmek mecburiyetinde kalan ve toplumdan ön yargı ile yaklaşan hastalar ise evlerine gidip ziyareti yapılarak tedaviye uyum süreçleri inceleniyor. TRSM’lerdeki hastalara; resim, müzik, el sanatları vb. uğraşları tedavi süreçlerinde uyguluyoruz. Böylece öncelikle tedavilerini düzenleyip, tedavilerine süreklilik kazandırmaya çalışıyoruz. Rehabilitasyon çalışmalarnda da toplumumuzdan gelen dışlamalar yapılan hastalarımızı yeniden topluma kazandırmayı amaç ediniyoruz" diye ekledi.

VEZİRKÖPRÜ'YE  TRSM
Dursun M. bu başarının, sağlık çalışanlarımız ile halk eğitim müdürlüğümüzün personellerinden oluşmakta olan 56 kişilik bir ekiple ortaya koymuş olduklarını özellikle belirtti. Mehel, “Ekibimize yapmış oldukları bu çalışmalarından dolayı çok çok teşekkür ederek, 3 bine yakın hastanın ise takibini aktif olarak gerçekleştiren bu ekibe katılacak olan yeni üyelerimiz ile sene sonuna kadar Vezirköprü'de Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'ni hizmete sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 25.06.2016 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.