banner388

40 sanatçı OMÜ'den mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

40 sanatçı OMÜ'den mezun oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

07 Haziran 2018 Perşembe 10:44
40 sanatçı OMÜ'den mezun oldu

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet töreni Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesinde yapıldı. Çeşitli bölümlerden 40 öğrencinin mezun olduğu tören Samsun Devlet Konservatuvarı yüksek lisans öğrencisi Mustafa Çağatay Erol’un solo gitar müzik dinletisiyla başladı. Daha sonra fakülteyi birincilikle bitiren Seldanur Çiçek konuşma yaptı.

Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Dr. Metin Eker yaptığı konuşmada ise "Sanat; insanın insanlığını keşfetmesini sağlar. Tasarım da bu keşif üzerine oturtulmuş süreçlerin estetiğini düzenler. Sanatla uğraşırken cefa da söz konusudur. Sanat; sefaya tahvil olamayan cefadır ve vefayı her zaman hak eder. Sanat; ederden daha çok değerdir. Biz edebi, sanat; sanatı da edep yapan bir milletiz. Dolayısıyla geleceğe, ülkemize, şehrimize, milletimize ve dünyaya bu düstur üzerinden katkı sağlayabilecek sanatçılar yetiştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

OMÜ'den mezun olmanın ayrıcalıklarına değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, "Ben size OMÜ’den mezun bir rektör yardımcısı ve yine bu üniversiteden mezun olan, bunun onurunu yaşayan bir insan olarak diyorum ki siz de bu gururu yaşayın. OMÜ, ülkemizde marka bir üniversite. Son birkaç yıldır da uluslararası anlamda önemli atılımlar yapan Türkiye’deki birkaç üniversiteden biri. Bu anlamda böyle bir üniversiteden mezun olarak hayata atılmak sizin için güzel bir avantaj. Bizim OMÜ olarak sizden beklentimiz ise Üniversiteniz ile bağınızı hiçbir zaman koparmamanızdır” diye konuştu. 

Törene katılan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da, “Uygarlığın temeli, güzel sanatlarda bulunmaktadır. İnsanı insan yapan sanattır, sanattan insanı çıkartın, insanlık adına hiçbir şey kalmaz. Dolayısıyla da böyle güzel bir mesleği seçtiğiniz için sizi tebrik ediyor ve çalışma, merak duygusu, araştırma, inceleme ve sorgulamanın da mesleki anlamda gelişmenize katkısını da unutmayın diyorum" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, fakülte birincisi Seldanur Çiçek'e, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, fakülte ikincisi Şeydanur Akbaba’ya, Dekan Prof. Dr. Metin Eker ise fakülte üçüncüsü Güray Lap’a hediye ve belgesini verdi. örsel İletişim Tasarımı Bölüm birincisi Aleyne Aydın da ödülünü Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Tomak'tan aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.