banner388

2016 yılında Samsun’a gelen turist sayısı

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Murat Toktaş, 2016 yılında Samsun’da gelen turist sayıları hakkında bilgi vererek, Samsun’un turizm anlamında fazla tanıtılamadığını söyledi.

2016 yılında Samsun’a gelen turist sayısı

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Murat Toktaş, 2016 yılında Samsun’da gelen turist sayıları hakkında bilgi vererek, Samsun’un turizm anlamında fazla tanıtılamadığını söyledi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 13:21
2016 yılında Samsun’a gelen turist sayısı

Samsun HaberSamsun’da 2010 yılı ile 2016 yılında gelen turist sayıları hakkında bilgi veren KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Samsun’da 2010 yılı otel kapasitesi 12 otel, 662 oda ve bin 335 yatak kapasitesi olmuş olup, 2010 yılında şehre giriş yapan misafir sayısı ise 265 bin 400’dür. 2016 yılında ise 26 otel, bin 694 oda ve 3 bin 407 yatak kapasitesine ulaşmış durumda olup, 2016 yılında şehrimize giriş yapan misafir sayısı ise 449 bin 735’dir. 2010-2016 yılı kıyaslamasına bakıldığında ise oda sayısındaki artış yüzde 155, misafir sayısında ise yüzde 69 oranında artış oldu” dedi.

SOSYAL MEDYAYI DAHA ETKİN KULLANMALIYIZ

Şehirlerin şirketler gibi olduğunun altını çizen Toktaş, “Çünkü her şehir öne çıkmak istediği sektörü bir şekilde hareketlendirme yoluna gitmeye çalışıyor. Bizde bir şirket mantığı ile bakıp pazarlama stratejilerine, imaj çalışmalarına ve tanıtım ile ilgili çalışmaları organize etmeye ve planlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda biz hep beraber hareket etmeyi istiyoruz. Belki bir koordinasyon komitesi kurarak turizm anlamında daha hızlı hareket etmemize ve daha doğru kararlar almamızı sağlar. Yapmamız gerekenleri hızlandırarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı hedef pazarlar belirlenmeli. Fuar ve tanıtım takvimi hazırlanmalı. Kurum destekleri netleşmeli ve sosyal medyayı daha etkin kullanmalıyız. Samsun arandığında turizme yönelik yerlerin ön planda çıkmasını sağlamalıyız. Hedef pazarlardan direk uçuşlara ihtiyacımız var. Yapacağımız çalışmalarla turizm hareketini 2.5 aydan 8 aya yayabiliriz. Bölgesel tanıtıma ihtiyacımız var” diye konuştu.

UFAK DOKUNUŞLARLA MİSAFİRLERİMİZİ ARTTIRABİLİRİZ

Samsun’a nasıl turist çekileceği hakkında da bilgi veren Toktaş, “Sürdürülebilir pazarlamaya yönelmeliyiz. İmajımızı ve sloganımızı belirlemeliyiz. Hızlı hareket etmeli, kısa ve orta vadeli eylem planımızı belirlemeliyiz. Mali profilimizi belirlemeliyiz. Turizm koordinasyon merkezi kurmalıyız. Karadeniz bölgesi olarak bu pastadan en büyüğünü Trabzon alıyor. Ondan sonra Samsun ve Ordu geliyor. Biz kendi aramızda kıyaslama yaptığımız zaman Trabzon’dan veya Ordu’dan bir eksikliğimiz olduğundan dolayı değil, biraz pazarlama ile ilgili ve profesyonel yaklaşamadığımızdan dolayı yaşadığımız bazı problemlerden dolayı Trabzon ön plana çıkmış durumda. Trabzon hem yurt içinde hem de yurt dışında fazlasıyla tüketilmiş durumda. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerimiz daha farklı pazarlar talep ediyorlar. Bu anlamda da Samsun’un çok büyük avantajı var. Bizde turizm çeşitliliği anlamında çok zengin yerlerimiz var. Doğa turizmi, inanç turizmi, kültürel turizm gibi birçok branşta turizme hizmet edebildiğimiz gibi son dönemde olimpiyatla başlayan spor altyapısı da güzel bir şekilde oluştu. Bu anlamda birçok ile fark atmış durumdayız. Sağlık sektöründe de hem özel hastaneler hem de üretim anlamında güzel şeyler yapıyoruz. Bizim ufak bir dokunuşlarla şehrimize gelen misafir sayısını çok fazlasıyla arttırabileceğimiz gibi hem yurtiçinden hem de yurtdışından ilgi çekebileceğimizi tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalcin metin 2017-10-21 15:58:45

Sosyal medyanin amiral gemisi ev pansiyonculugudur . ABD gecen sene fazladan 8 milyon turisti ev pansiyonculugu ile getirdi . Bizde ise oteller hemen ayaklanip toplumu zina yapiliyor diye yalan ve yanlis yonlendiriyor . Ev pansiyonculugu orta ve alt gelir grubu turizmine hitap eden ve dunyada cok ragbet goren bir turiz seklidir . Otelcilik sektorune de en ufak bir zarari yokrur cunku ; zaten otele verecek kadar parasi olmayan bir kitleye hitap eder . Esnafa ise katkisi otel turizminden daha fazladir cunku disarda yemek yemek zorundanidr .Bu konu Samsun`un gundemine daha akli selim bir sekilde gelmelidir .