banner388

19 Mayıs Samsun'da coşkuyla kutlandı

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Samsun'da coşkuyla kutlandı

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 12:44
19 Mayıs Samsun'da coşkuyla kutlandı

Samsun haber - Samsun Valiliği önünde devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri şiir okudu.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmada, "Kudret silsilesinin son halkası olan Osmanlı İmparatorluğu'nu parçalayarak Aziz Türk milletinin varlığına son vermek isteyen Batı emperyalizmi bu emelini gerçekleştirmek için 1. Dünya Savaşı’nda yaptığı gizli anlaşmalarla Osmanlı coğrafyasını kendi aralarında parçalamış, Mondros Mütarekesi'ni istismar ederek yurdumuzu hukuksuz işgal etmiştir. 1453 yılından beri Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul yabancı askerler tarafından işgal edilmiştir. Milli Mücadele'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsunlulardan gördüğü dirayet ve cesaretten örnek alarak Amasya Genelgesi ile Milli Mücadele hareketini devreye sokmuştur. Dolayısıyla 19 Mayıs, Samsun için ayrı bir önem taşımaktadır. Milli Mücadele şehri olarak 100. yılın heyecanını şimdiden duyuyoruz. 100. yıla yakışır kapsamlı etkinlikler planlıyoruz” dedi.


Selanik'teki Atatürk Evi'nden getirilen toprak, Vali Osman Kaymak’a teslim edildi. Bin kilometre yol gelen Iğdırlı bisikletçiler Iğdır Valisi Sayın Enver Ünlü'den teslim aldıkları Türk bayrağını Vali Kaymak'a takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun19 Mayıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.