banner388

Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli bilgilendirdi: Vajinoplasti nedir?

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli, vajina daraltma (vajinoplasti) ameliyatı hakkında merak edilenler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli bilgilendirdi: Vajinoplasti nedir?

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli, vajina daraltma (vajinoplasti) ameliyatı hakkında merak edilenler hakkında bilgilendirmede bulundu.

07 Temmuz 2023 Cuma 16:50
Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli bilgilendirdi: Vajinoplasti nedir?

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli konuya dair şu bilgilere yer verdi:

VAJİNA DARALTMA, SIKILAŞTIRMA VAJİNOPLASTİ

İlerleyen yaş, vajinal doğum veya doğum kesisinin kötü onarımı gibi sebeplerle vajenin iç ve giriş kısmı bollaşabilir.

VAJİNA DARALTMA (VAJİNOPLASTİ) NEDİR?

İlerleyen yaş, fazla kilo alıp verme, hormonal eksiklikler, vajinal doğum veya doğum kesisinin (epizyotomi kesisi) kötü İyileşmesi gibi sebeplerle vajinanın iç çapı genişleyebilir giriş bölümü ballaşabilir. Vajina daraltma (Vajinoplasti), kadın genital organı olan vajinada bollaşmaya neden olan fazla dokuyu çıkararak veya tekrar restore ederek vajinal duvarların çapını azaltmayı amaçlar. Eş zamanlı olarak yumuşak dokuları onararak perineal / pelvik taban kaslarını yeniden yapılandırmak amacıyla planlanan rekonstrüktif bir prosedürdür. Vajina daraltma ameliyatı ile vajina estetik olarak daha çekici hale gelirken, cinsel ilişki sırasında alınan haz da artar.

Vajina daraltma ameliyat tüm vajina gençleştirme prosedürleri ile bir arada uygulanabilir. Böylece hem vajinanın hem de labiumlann (vajen iç ve dış dudaklanının) görünümü aynı anda lyileştirilerek: pelvik taban kasları sıkılaştınlabilir, renk açma lle tonlama sorunlan giderilebilir vajina ve anüs arasındaki perineal vücut dokusu güçlendirilebilir, kas kuvvetini artırarak vajinanın istemli kontrolü sağlanabilir.

VAJİNA DARALTMA (VAJİNOPLASTİ) KİMLERE UYGULANABİLİR?

Vajina Daraltma Ameliyatı, genel sağlık durumu ameliyat için uygun, cinsel isteksizlik, his kaybı, vajinadan ses gelmesi, vajinadan hava kaçağı (vajinadan gaz kaçırma), yoğun akıntı gibi şikayetlere sahip 18 yaş üzeri her yaştan kadına uygulanabilir bir ameliyattır.

VAJİNA DARALTMA RİSKLİ BİR AMELİYAT MIDIR?

Vajina daraltma ameliyatı, risk ve komplikasyonları her ameliyatın taşıdığı risk ve komplikasyonlardan farklı değildir. 

Vajinoplasti ameliyatında karşılaşılabilecek olası riskler; kanama ve enfeksiyon dışında neredeyse yok denecek kadar azdır. Ancak; konusunda yetersiz hekimler ya da hijyenik olmayan koşullarda ameliyatın tercih edilmesi durumunda oluşabilecek komplikasyonlar oldukça fazladır. Bu nedenle doktor seçiminde İşinin ehli uzmanlarla yol almak öncelikli kriter olmalıdır.

Özel muayenehanesi görev yapmakta olan Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli ile 0543 632 55 00 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Instagram: drtolgasisli
Adres: Hançerli mahallesi Dervişzade sokak Simpa İş Merkezi no:12 kat:4 İlkadım/ Samsun

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.