banner388

'Yaşlılara toplu taşıma araçlarında yer vermeyin'

Kulağa garip gelebilir ama uzmanlar böyle diyor. İşte sebebi...

'Yaşlılara toplu taşıma araçlarında yer vermeyin'

Kulağa garip gelebilir ama uzmanlar böyle diyor. İşte sebebi...

20 Ekim 2017 Cuma 11:55
'Yaşlılara toplu taşıma araçlarında yer vermeyin'

Otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermek kültürümüzde bir görgü kuralı sayılsa da aslında yanlış yapıyormuşuz. Çünkü Oxford Üniversitesi’nden bir profesör, bu konuda farklı düşünüyor.

Yaşlı insanların oturmak yerine ayakta durmalarının beden sağlıkları için daha iyi olduğunu belirten İngiltere’nin Halk Sağlığı Klinik Danışmanı Sir Muir Gray,  “Yaş aldıkça hareketsizliği değil bedensel aktiviteyi arttırmalıyız. Ailenizin yaşlılarını asansöre binmeye değil, merdiven çıkmaya teşvik edin. Metro ya da otobüste yaşlı birine yer verirken iki kez düşünün. Ayakta durmak onlar için harika bir egzersiz.” dedi.

İngiliz Tıp Dergisinde yayınlanan bir makalede ise, “Yaşlı insanları aktif tutmaya teşvik edecek her türlü toplu çaba, onların daha bağımsız şekilde yaşamalarına ve sosyal hizmetlere daha az ihtiyaç duymalarına yardımcı olacaktır” ifadelerine yer verildi.
 

Son Güncelleme: 21.10.2017 12:14
Anahtar Kelimeler:
Oxford üniversitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
meral 2017-10-20 14:12:00

Hay ben bu nu diyen profesörun ... birde oxford yazık ya

Avatar
misafir 2017-10-20 13:49:05

YANİ dinimizi baltalıyorlar yıllarca hep değişik yöntemlerle geldiler şimdi yaşlılarla geliyorlar dinimiz ne emrediyor kuran nediyor peygamber efendimiz ne buyurmuş din görevlileri açıklasın kuranı kerim en büyük rehber dir insanoğlunun bütün yaşantısı onun içinde gizlidir inananlar duysun bu yazdıklarımızı yıllarca dini baltalamak için fetoyu kullandılar bazıkı ilahiyatçı adı altında ki pröfüsörleri kullandılar tıbbı kullandılar çoğu zaman herkes biliniyoranlatmaya gerek yok daha

Avatar
misafir 2017-10-20 13:35:32

yaşlılar gençlerden oturmak için mavi koltukları zor alıyorlardı şimdi mavi koltuklarıda vermezler

Avatar
Hayrettin 2017-10-20 15:52:02

Elin gavurunun sözüne mi bakalım,batının amacı zaten;bizim anane ve göreneklerimizi unutturmak,saygı ve sevgiyi bitirmek.

Avatar
Halil 2017-10-20 19:04:41

Örf var adet var biz türküz dayı ha tamam belki onlar icin daha saglikli ama sorun bakalim onlar bu sporu yapmak istiyorlarmi

Avatar
Mutat biçer 2017-10-27 13:23:56

Belediye otobüsleri beleş diye,otobüste çay partisi veriyorlar.gün geçirmek için uzun hatlara binip,bir ileri bor geri tur atıyorlar.istisnalar hariç.

Avatar
Yasli 2017-10-26 21:07:30

Cocukken bana yer vermemis katanalara yaslandiklarinda yer vermiyorum.10 yqsimda 15 km yolu sirtimda kilomun yarisi kadar okul cantadini sirtimda tasirken yer vermz ituruyorsam kaldirirlardi...ne olsa mustehak yaslaninca banada yer vermesinler oyle yaparsam