banner388

Vücudunuzun Susuz Kaldığının Belirtileri

Susuzluk kendini birçok şekilde gösterir.

Vücudunuzun Susuz Kaldığının Belirtileri

Susuzluk kendini birçok şekilde gösterir.

31 Temmuz 2016 Pazar 18:20
Vücudunuzun Susuz Kaldığının Belirtileri
1 - Ağız Kuruluğu : Eğer ki ağzınız kuruyorsa vücudunuz size su içmeniz gerektiğini söylüyordur. Ama daha kötüsü ağzınızın kuruması demek bakteri üretiminin kolaylaşması, ağız kokusunun olması demektir.

2 - Baş Ağrısı : Beynin doğru çalışması için bol bol su tüketmek gerekir. Suyu az içmeniz halinde beyne oksijen gitme oranı düşer. Bu da bilinç kaybı ve baş ağrısına neden olur.

3 - Koyu Renk İdrar : Sağlıklı olan vücut her zaman açık renk idrar üretir. Eğer ki sizin idrarınız sarı veya koyu renklerdeyse sıvı tüketimini artırmanız gerekmektedir.

4 - Baş Dönmesi : Vücudun susuz kalması ile beyne giden oksijen akışı azalır ve bununla beraber baş dönmesi oluşur. Baş dönmesini mide bulantısıda takip edebilir.

5 - Açlık : Eğer sürekli canınız bir şeyler atıştırmak istiyorsa bir bardak su için. Susamak genelde açlıkla karıştırılır ve bu da kilo alınmasına sebep olmakta.

6 - Uyku :  Gün aralarında genelde odaklanmakta sıkıntı yaşıyorsanız, sürekli uykunuz geliyorsa vücudunuzun suya ihtiyacı var demektir. Susuz kalmak oksijen yetersizliğine sebep olur ve bu durumda halsizliğe yol neden olur. Gün içerisinde uykunuz geldiği zaman kahve içmek yerine su içmelisiniz.
7 - Cilt Kuruluğu : Cilt kuruması susuzluktan kaynaklanmaktadır. Susuz kalıp kuruyan bir cilt elastikliğini kaybeder. Bu da ciltte kuruluk, çatlak, kaşıntı birde tahriş gibi büyük problemleri ortaya koyar.

8 - Tansiyon : Tansiyonunuz sürekli yükseliyorsa eğer kalbiniz size su içmeniz için uyarı veriyordur. Susuz kalmak düşük tansiyona da sebep olmaktadır. Siz yinede bol bol su tüketin.

9 - Kronik Susuzluk : Gün içerisinde sürekli olarak susuzluk hissederseniz, ağzınız kurursa ve susadığınızda kahve, alkol veya başka içecekler içiyorsanız, susuz kalıyorsunuz demektir. Başka içecek içmek yerine su içmelisiniz.
Son Güncelleme: 31.07.2016 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.