banner388

Uzm. Dr. Özgür İnce bilgilendirdi: Viral enfeksiyon herkesi esir almış durumda

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özgür İnce, viral enfeksiyonun 7'den 70'e herkese esir alındığını ifade ederek 3 virüs çeşidinin etkisi ile ağır geçtiğini belirtti.

Uzm. Dr. Özgür İnce bilgilendirdi: Viral enfeksiyon herkesi esir almış durumda

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özgür İnce, viral enfeksiyonun 7'den 70'e herkese esir alındığını ifade ederek 3 virüs çeşidinin etkisi ile ağır geçtiğini belirtti.

04 Şubat 2023 Cumartesi 15:41

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özgür İnce bugünlerde sıkça yaşanan viral enfeksiyonlar ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Gerçekten son 1-2 aydır çok sık bir viral enfeksiyon tablosuyla karşı karşıyayız. Okullardaki çocuklardan büyüklere kadar yetişkinlere yaşlılarımıza kadar herkesi esir almış durumda. Problem şu; kış dönemi rutin soğuk algınlığı zaten yaşanabilir ancak bu yıl yaşadığımız yaklaşık 3 yıllık pandemi sonrasında patlak veren bir enfeksiyon durumu. Biraz kuvvetli geçiyor.

3 VİRÜS ÇEŞİDİ BU DURUMDA ETKEN 

İzole edilebildiği kadarıyla 3 virüsün bunda etken olduğu düşünülüyor. Adena virüsler, Covid-19 zaten devam etmekte bir şekilde ve influenza dediğimiz domuz gribi varyantları şu anda bu tablodan sorumlu virüsler. Üçü de birbirine çok benzer klinik oluşturmakta. İzole edilmeleri ve testlerde pozitif oluşturmaları birazcık zor. Bu yüzden teşhiste veya ayırıcı tanıda biraz zorlanılabilmekte. Ancak bu bir problem oluşturmuyor. Viral enfeksiyon olduğu için bizim immün sistemimizle savaş halinde. Genellikle yapacağını yapıyor ve çekiyor gidiyor diyebiliriz. 

BRONŞİTE NEDEN OLABİLİYOR

Ancak klinik olarak dikkatimizi çeken bir durum var. Viral enfeksiyonlar gibi başlangıçta hafif bir boğaz ağrısı, kuruma, yanma, retro sternell alanda bir yanma, acımayla birlikte birkaç gün içerisinde de bronşite çevrilmekte ve görüyoruz ki klinikte viral enfeksiyonlarda çok antibiyotik sevmediğimiz halde şu an yaşadığımız enfeksiyon mutlaka özellikle atipik etkili, makrolit veya kinolon grubu antibiyotiklerden çok iyi yanıt alarak iyileşmekte beraberinde görülen ciddi eklem ve kas ağrıları hastalarda halsizlik, bazen ateş ve bulantı kusma eşlik edebilmekte. Bu tablo kişiyi doktora getirmeye zorlamaktadır. Evde kendi kendine alınan bazı soğuk algınlığı ilaçları destek olsa da ilerleyici ve problem çıkarıcı tarzda ilerlediğini görüyoruz." 

Medicana International Samsun Hastanesi'nde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Özgür İnce ile dr.ozgurince instagramdan adresinden iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Son Güncelleme: 04.02.2023 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.