banner388

Doç. Dr. Adnan Altun bilgilendirdi: Beyin tümörü hayatın akışını etkiliyor

Doçent Doktor Adnan Altun, beyin tümörü hakkında merak edilenler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Doç. Dr. Adnan Altun bilgilendirdi: Beyin tümörü hayatın akışını etkiliyor

Doçent Doktor Adnan Altun, beyin tümörü hakkında merak edilenler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

04 Şubat 2023 Cumartesi 16:32

Samsun Medicana İnternational Hastanesi'nde görev yapmakta olan Doç. Dr. Adnan Altun konuya dair şu ifadelere yer verdi:

"Beyin tümörün bulunduğu yer çok önemli. Bazen kocaman bir tümör hiçbir şey yapmazken bazen minicik bir tümör bulunduğu yere bağlı olarak hayati fonksiyonları direkt etkileyebilir.

TEDAVİ ÇEŞİTLERİ

İyi huylu tümörlerde cerrahi ve alternatif seçeneklerimiz mevcuttur. Önemli olan hastanın kliniği ve tümörün bulunduğu yerdir. İyi tümörlerin en sık olanı menenjiomdur. Çok yavaş büyür. Bazen biz bir hastada menenjiom saptadığımız zaman belki 10 yıldır aslında o beyninde vardır. 

TÜMÖRÜN BULUNDUĞU YER ÖNEMLİ

İyi veya kötüyü huylu bütün tümörlerdeki temel belirti, tümörün bulunduğu yere bağlıdır. Bazen hastalarda kronik baş ağrısı olur. Aslında tümör baş ağrısı da yapmayabilir bu hastalarda. 

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Ama iyi huylu tümörün bizi alarma geçirecek belirtisi; baş ağrısı, bulantı, kusma, vücudunun sağ veya sol tarafında güçsüzlük, hastanın genel durumunda bozulma, konuşma yeteneğinin azalması, bazen koku yeteneğinin azalmasıdır. Normal hayatın akışından bir farklılık hissedildiği zaman mutlaka bir kontrol edilmesi gerekir."

Samsun Medicana İnternational Hastanesi'nde görev yapmakta olan Doç. Dr. Adnan Altun ile 0501 083 08 55 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: neurocentersamsun

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.