banner388

Uzm. Dr. Orhan Aykanat Bipolar Bozukluk Hakkında Bilgilendirdi

Özel Mediliv Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Orhan Aykanat Bipolar bozukluk nedenleri ve tedavisi hakkındaki soruları yanıtladı.

Uzm. Dr. Orhan Aykanat Bipolar Bozukluk Hakkında Bilgilendirdi

Özel Mediliv Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Orhan Aykanat Bipolar bozukluk nedenleri ve tedavisi hakkındaki soruları yanıtladı.

03 Şubat 2022 Perşembe 09:44
Uzm. Dr. Orhan Aykanat Bipolar Bozukluk Hakkında Bilgilendirdi

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Uzm. Dr. Orhan Aykanat bipolar bozukluğun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu ve ilerleyen durumlarda bireylerin günlük yaşamını etkilediğinin altını çizdi ve ekledi. “Bipolar bozukluk psikolojik bir rahatsızlık kişinin duygu durumundaki ani değişiklikleri belirtir. Kişi kendini iyi hissederken bir süre sonra kötü hissedebilir. Bu, görülen belirtilerden yalnızca birisidir. Bu hastalığın tanısı gözlemler neticesinde uzman psikiyatri hekimleri tarafından konulmaktadır.”

BİPOLAR BOZUKLUK NEDENLERİ NELERDİR?

Dr. Aykanat bipolar bozukluğun nedenlerinden söz ederek “Bu hastalığın temelinde genetik oldukça önemlidir. Hekimler genellikle bu ailede bu rahatsızlığı geçirenlerin olup olmadığını incelemektedirler. Öte yandan çevre de önemli bir bipolar bozukluk nedenidir. Stres altındaki kişilerde daha çok görülen bu rahatsızlık yas, doğum, yaşamda yapılan değişikliklerle ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kişinin stres seviyesini kontrol altında tutmakta fayda vardır. Öte yandan Bipolar Bozukluğun tetikleyicileri şöyle sıralanabilir; Uyku düzeninde bozukluk, salgın hastalıklar, PMS dönemi, aşk, iş ve okul hayatındaki stres, madde kullanımı vs.” ifadelerini kullandı.

BİPOLAR BOZUKLUK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Dr. Aykanat bipolar bozukluğun tedavisini anlatarak “Tedavi sürecinde öncelikle tetikleyici unsurların ortadan kaldırılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca uyku düzeni, beslenme ve spor da yaşam standartlarını yükselteceği için önerilmektedir. Kişinin yapması gereken ikinci aşama ise stres yönetimini öğrenmektir. Sadece bipolar bozukluk değil birçok ruhsal ve fiziksel hastalıkta stres ilk nedenler arasında yer almaktadır. Ayrıca hekim kontrolünde kullanılan duygu durum dengeleyici ilaçlarda tedavinin aşamaları arasında yer almaktadır” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.