banner388

Sağlıkta eskiye dönüş

2011 senesinde Kanun Hükmünde Kararname ile ‘’Sağlıkta Dönüşüm Projesi’’ çerçevesinde yapılan üçlü yönetim oluşumunda eskiye dönülüyor.

Sağlıkta eskiye dönüş

2011 senesinde Kanun Hükmünde Kararname ile ‘’Sağlıkta Dönüşüm Projesi’’ çerçevesinde yapılan üçlü yönetim oluşumunda eskiye dönülüyor.

22 Ağustos 2017 Salı 12:58
Sağlıkta eskiye dönüş

2011 senesinde Türkiye’nin her ilinde üçlü bir yapı olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Kurumu ve Sağlık Müdürlükleri kuruldu.  Bu oluşumda en yüksek isim olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlikleri yüksek ücretle tercih edilen mevkiler olduğu kadar geneli itibariyle de sayıları yüzleri bulunan yönetici kadroları oluşturdu.

Sağlıkta olası aksaklıkların önüne geçilmek isteniyor

Sağlık alanında kaliteli ve hızlı sonuçlar alınması maksadıyla kurulan bu sistem düşünüleni gerçekleştiremedi. Sağlık alanında gerçekleştirilen üçlü yapı arasında kurumlar arası oluşan bürokrasinin gecikmeleri de beraberinde getirdiği görüldü. Yetkili makamlar aksamaların önüne geçebilmek için yeni bir adım atarak olası olumsuzlukları ortadan kaldırmanın çalışmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla illerde sağlık alanında yaşanılan aksaklıkların giderilmesi istendi. Çalışmalar sonrası sağlık yönetiminde, eskisine benzer bir uygulamaya geri dönüleceği öğrenildi. Yapının, İl sağlık müdürü, kamu hastanelerinden sorumlu il sağlık müdür yardımcısı ve halk sağlığından sorumlu il sağlık müdür yardımcısı şeklinde yeniden yapılandırılacağı öğrenildi.

Son Güncelleme: 22.08.2017 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.