banner388

Op. Dr. Volkan Kınaş'a obezite ameliyatı olan hasta anlattı

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş'a obezite ameliyatı olan Fidan Özdurmuş süreci değerlendirdi. 

Op. Dr. Volkan Kınaş'a obezite ameliyatı olan hasta anlattı

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş'a obezite ameliyatı olan Fidan Özdurmuş süreci değerlendirdi. 

11 Haziran 2020 Perşembe 17:06
Op. Dr. Volkan Kınaş'a obezite ameliyatı olan hasta anlattı

Fazla kiloları nedeni ile obezite ameliyatı olmaya karar veren Fidan Özdurmuş, Op. Dr. Volkan Kınaş'a başvurdu. Başarılı geçen ameliyatın ardından Fidan Özdurmuş yaşadıklarını, ameliyat sürecini ve hastalara görüşlerini iletti. 

Ameliyat sürecini değerlendiren Fidan Özdurmuş sorulara yönelik şu ifadelere yer verdi:

"AMELİYAT OLMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ? 

Bir kere ameliyat olmuştum ancak pek başarılı olmadı. Bir ameliyat oluyorsunuz ama basit bir ameliyat değil öncelikle karşısınızdaki doktora güvenmeniz gerekiyor. Ben Volkan hocaya tamamen güvendiğim için ameliyat oldum. Sıkıntılarım nelerdi? Sürekli kilo alıyordum ve kilo aldığım zaman muhtemelen şekerimde yükselecekti o yüzden tekrar ameliyat olma kararı verdim. 

FAZLA KİLOLAR YAŞANTINIZI NASIL ETKİLİYORDU? 

Kilo yaşantımı her konuda zorluyordu. En basitinden tuvalete gitmek bile insanı zorluyor. Zayıf insanların rahatlıkla yapabileceği eğilip ayakkabımı bağlarken bile zorlanıyordum. Ben bacak bacak üstüne atmak nedir bilmiyordum mesela. Topuklu ayakkabı giymek bir bayan için çok önemlidir ama ne demek bilmiyorsunuz çünkü kilolusunuz o topuklar sizi taşımıyor. Kendinize yalandan bir dünya kurup halinde mutlu hale gelmeye çalışıyorsunuz ama olmuyor.  

AMELİYAT OLMAYI DÜŞÜNENLERE NELER TAVSİYE EDERSİNİZ?

Kendiniz öncelikle kandırmayın. 'Ben böyle seviyorum kendimi' diyerek kendinizi kandırmayın. Kendinizi kandıra kandıra çok kötü bir vaziyete gelebiliyorsunuz. Çok sevdiğiniz bir insan size dönüp arkanıza bakamadan gidebiliyor, çok istediğiniz bir elbiseye sığamayıp içine giremediğiniz için gidip başka bir elbise bakmıyorsunuz."

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Volkan Kınaş ile @dr.volkankinas kullanıcı adli Instagram hesabı veya 0546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.


 

Son Güncelleme: 23.06.2020 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.