banner388

Op. Dr. Şükrü Öztürk: İleri yaşlarda prostat büyümesi daha sık görülür

Özel Mediliv Tıp Merkezi hekimi Üroloji uzmanı Op. Dr. Şükrü Öztürk erkeklerde prostat büyümesi hakkında bilgilendirdi.

Op. Dr. Şükrü Öztürk: İleri yaşlarda prostat büyümesi daha sık görülür

Özel Mediliv Tıp Merkezi hekimi Üroloji uzmanı Op. Dr. Şükrü Öztürk erkeklerde prostat büyümesi hakkında bilgilendirdi.

07 Aralık 2021 Salı 13:27
Op. Dr. Şükrü Öztürk: İleri yaşlarda prostat büyümesi daha sık görülür

65 yaş üzerindeki her 5 erkekten 2’sinde prostat büyümesi olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. Şükrü Öztürk “Prostat büyümesi prostatın iç kısımlarında bulunan bezlerin büyümesiyle oluşur. Prostatta meydana gelen bu büyüme nedeniyle mesanenin alt kısmında bulunan idrar yolu daralıp sıkışmaya başlar. Bu durum erkeklerin ağrılı bir şekilde idrara çıkmasına, idrarın yapıldığı sırada fazla kasılmasına neden olur. İlerleyen evrelerde hasta idrarını tam boşaltamaz.” İfadelerini kullandı 

İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİNİN BELİRTİLERİ

Öztürk yaşı ilerleyen erkeklerde daha sık görüldüğünü belirterek “50'li yaşlara gelindikçe erkeklerin yarısı bu şikâyet ile bize gelmektedir. İyi huylu prostat büyümesi, 80 yaş ve üzeri erkeklerde yaklaşık %90 oranında görülür” dedi. 

Dr. Öztürk açıklamasında iyi huylu prostat büyümesinin belirtilerini anlatarak devam etti; “İyi huylu prostat büyümesi genellikle erkeklerin sık idrara çıkma ihtiyacı ile fark edilmektedir. İdrarını yaptıktan sonra tam boşaltım yapılmadığını, kesik kesik yapıldığını, kimi zaman idrarda kan görülmesi de belirtilerin başında gelmektedir. İyi huylu prostat büyümesinin diğer belirtilerini sıralarsak idrar akışının zayıflaması, idrar çıkışının geç başlaması, aniden gelen idrar ihtiyacı, idrar yaparken ıkınma ihtiyacı, geceleri idrar ihtiyacıyla uyanmak, idrar yaparken yanma ya da sızı hissi, mesanede taş oluşması gibi sorunlar hastaların genellikle bize geldikleri şikayetlerdir.” 

İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİNİN TEDAVİSİ

İyi huylu prostat büyümesi olan kişilerin en merak ettiği konu ise tedavi yöntemleridir. Özel Mediliv Tıp Merkezi hekimi Üroloji uzmanı Op. Dr. Şükrü Öztürk bu konuda “İyi huylu prostat büyümesi tedavisinde genellikle ilaç ya da cerrahi müdahaleye başvuruyoruz. Eğer prostatın büyümesi kişinin güncel hayatını kısıtlamayacak şekildeyse ilaçlı tedavi öneriyoruz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.