banner388

Op. Dr. Önder Taşkın bilgilendirdi: Epilepsi hakkında merak edilenler

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Önder Taşkın, epilepsi hakkında merak edilenleri cevapladı. 

Op. Dr. Önder Taşkın bilgilendirdi: Epilepsi hakkında merak edilenler

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Önder Taşkın, epilepsi hakkında merak edilenleri cevapladı. 

20 Temmuz 2023 Perşembe 18:27

Op. Dr. Önder Taşkın konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

*Epilepsi (Sara hastalığı olarakta bilinen) beyindeki belli bir grup hücrenin anormal elektriksel aktivitesi sonucu bu aktivitenin olduğu bağımlı kalması veya beynin diğer bölgelerine yayılması sonucu oluşan anormal elektriksel aktivite olarak tanımlanabilir. 

*Etkilenen ve anormal elektriksel aktiviteye neden olan beyindeki bölgeye göre de bu elektriksel aktivitesini deyim ne kadar yayıldığına göre değişiklik gösterir. 

*Nöbetler, eğer çok yaygınsa bütün vücutta kasılma hastada bilinç kaybı gelişmesi ya da diyelim ki sadece konuşma merkezini etkileyen bir yerde konuşmada yavaşlama hareketlerde yavaşlama, koku merkezinde tat merkezini etkileyen bir bölümdeyse anormal kokular, tatlar hissetmesi bazen hastanın aniden donması ve tamamen hareketsizleşmesi şeklinde farklı türlerde olabilir. 

*Bunu belirleyen tamamen etkilenen hücre grubunun beynin hangi bölgesinde olduğu ve bu anormal elektriksel aktivitenin beyinde ne kadar yayıldığıyla ilişkilidir. 

Samsun Medicana İnternational Hastanesi'nde görev yapmakta olan Op. Dr. Önder Taşkın ile 0501 083 08 55 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Son Güncelleme: 20.07.2023 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.