banner388

Op. Dr. Kamil Yıldırım bilgilendirdi: Kadınlarda estetik meme ameliyatları

Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil Yıldırım, genellikle kadınlarda uygulanan estetik meme ameliyatları hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Op. Dr. Kamil Yıldırım bilgilendirdi: Kadınlarda estetik meme ameliyatları

Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil Yıldırım, genellikle kadınlarda uygulanan estetik meme ameliyatları hakkında bilgilendirmede bulundu. 

08 Şubat 2024 Perşembe 17:08
Op. Dr. Kamil Yıldırım bilgilendirdi: Kadınlarda estetik meme ameliyatları

Op. Dr. Kamil Yıldırım konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

KADINLARDA ESTETİK MEME AMELİYATLARI

Günümüzde insanların tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi estetik meme ameliyatlarına da ilgileri artmaktadır. Estetik meme ameliyatları meme büyütme ameliyatı, meme küçültme ameliyatı, meme dikleştirme ameliyatı ve meme asimetrilerini düzeltme ameliyatları olarak sınıflanabilir. Hastalarımızın ihtiyaçlarına göre bu ameliyatlardan hangisini veya hangilerini yapacağımızı belirlemekteyiz. 

MEME BÜYÜTME AMELİYATI

Meme büyütme ameliyatları mevcut meme dokusunun boyutunun küçük olduğunu düşünen hastalara uygulanmaktadır. Meme büyütme ameliyatları genellikle silikon içerikli meme protezleri ile yapılmaktadır. Protez boyutuna karar verirken hastanın beklentileri, cilt ve meme dokusunun yapısı, memenin taban genişliği, hastanın göğüs ve meme çevresi gibi farklı değişkenler göz önünde bulundurulmaktadır. Meme alt kıvrımının göğüs duvarı ile birleştiği bölgede 4-5 cm boyutlu bir kesi ile girilerek yerleştirilebilmektedir. Hasta eğer protez ile ilgili bir sıkıntı yaşamaz ise ömür boyu kalabilir ve değişim gerektirmez. Protezin varlığı hastanın emzirmesini bozmaz. Hastalar ameliyat sonrası hastanede genelde 1-2 gün kadar yatarlar. Sosyal hayatlarına 1 hafta içinde dönerler. Spor yapmaya ise 1 ay sonra başlayabilirler. 

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI

Meme küçültme ameliyatı hastanın büyüklüğe bağlı sırt, boyun ağrısı, ciltte pişik ve yara oluşması gibi şikayetlerini ortadan kaldırmakla birlikte daha küçük, şekilli ve dik bir meme görünümü elde etmek için yapılmaktadır. Hastaların özgüvenlerinin artması ve daha rahat sosyalleşebilmeleri ilave kazançlar olarak değerlendirilebilir. Meme dokusunun ne kadar küçültülebileceği ve nasıl bir şekil beklendiği hastalarla ameliyat öncesi konuşularak planlamalar yapılır. Ortalama 2 gün kadar ameliyat sonrası yatış gerektirir. Bir hafta sonra hasta sosyal hayatına geri dönebilir. 1 ay sonra spor yapmaya başlayabilir. Erişkin hastalarda aşırı kilo alma durumlarında bir miktar değişim beklenmekle birlikte ameliyat öncesi büyüklüğüne tekrar dönmez.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI

Bu ameliyatlar aşırı kilo alıp verme durumları, gebelik ve emzirme süreçleri, yaşlanma ve yer çekimi gibi çeşitli faktörlere bağlı meme dokusunun olması gereken yerden sarktığı, formunun bozulduğu ve cildinin gevşediği hastalarda uygulanmaktadır. Hastanın mevcut memesinin büyüklüğüne ve hasta beklentisine göre kendi meme dokusunun dikleştirilmesiyle veya memeye protez konulup sarkan cilt bölgesinin alınması ile yapılabilmektedir. Hastanın ameliyat sonrası iyileşme süreci ve sosyal hayata dönmesi küçültme ameliyatlarına benzerdir. Hastanın ilerki yaşamında herhangi bir sebeple meme formunda bozulma ve sarkma olması durumunda tekrar uygulanabilir.

MEME ASİMETRİLERİ DÜZELTME AMELİYATI

Meme asimetrileri doğumsal olmakla birlikte bazı hastalarda gebelik ve emzirme sürecine, geçirilmiş ameliyatlara veya yaralanmalara bağlı da olabilir. Ameliyat öncesi hasta muayene edilerek beklentisi ve neler yapılabileceği kararlaştırılır. Bazı hastalarda küçük olan memeye meme protezi konulurken ,bazı hastalarda büyük ve sarkık olan tarafa küçültme ve dikleştirme yapılması gerekir. İyileşme süreçleri diğer ameliyatlara benzerdir.

Son Güncelleme: 08.02.2024 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.