banner388

Op. Dr. Erol Havuz bilgilendirdi: Burun dolgusu nedir? 

Kendi kliniğinde hizmet vermekte olan Op. Dr. Erol Havuz, burun dolgusu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Op. Dr. Erol Havuz bilgilendirdi: Burun dolgusu nedir? 

Kendi kliniğinde hizmet vermekte olan Op. Dr. Erol Havuz, burun dolgusu hakkında bilgilendirmede bulundu.

14 Ekim 2023 Cumartesi 18:26
Op. Dr. Erol Havuz bilgilendirdi: Burun dolgusu nedir? 

Op. Dr. Erol Havuz konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: 

Burun dolgusu, özel dolgular kullanarak ameliyat olmadan burun estetiği işlemine denilmektedir. Bu işlemde hyalüronik asitten oluşan, form kazandıran ancak hacim arttırmayan dolgular kullanılmaktadır. Günümüzde cerrahi olmayan rinoplasti popüler hale gelmiştir. Etkisini hemen göreceğiniz burun dolgusu ile burundaki asimetriler, şekil bozuklukları , girintiler ve kontur düzensizlikleri  giderilkebilir. 

BURUN DOLGUSU NASIL YAPILIR?

İşlem genellikle 20-30 dakika boyunca uygulanan bir anestetik krem ile anestezi sağlandıktan sonra  burunda özel  alanlara enjekte edilmesinden oluşur .  Estetik açıdan düzelme hemen görülür. Enjeksiyon genellikle 5-10 dakika sürer ve klinik ortamda gerçekleştirilir. 

CERRAHİ RİNOPLASTİ (BURUN ESTETİĞİ) İLE İLİŞKİLİ RİSKLER NELERDİR?

Başta anastezi ile  ilgili  komplikasyonlar  başta olmak  üzere  enfeksiyon, burunda asimetri  , his kusuru ilişkili problemler  görülebilir. 

CERRAHİ RİNOPLASTİNİN CERRAHİ OLMAYAN BİR ALTERNATİFİ MEVCUT MUDUR? 

Evet. Dolgu ile rinoplasti, cerrahi olmayan hızlı uygulanabilen bir işlemdir. Sonucu  işlemin sonrası  görülür.  Cerrahi rinoplasti ile karşılaştırılabilecek düzeyde etkinlik sağlayabilmektedir.  

BURUN DOLGUSUNUN AVANTAJLARI NELERDİR?

Burun dolgusu estetiği hastalara pek avantaj sağlamaktadır.. Birincisi,  işlem çok kısa sürmektedir. Hastaneye yatış  gerektirmemektedir. Bu yüzden ameliyat olmak istemeyen ya da ameliyata henüz kararı vermemiş  hastalar için iyi bir seçenektir. Ameliyatın gerektirdiği iyileşme süresi için yeterli vakti olmayan ve cerrahinin aşırı riskli olabileceği hastalar için iyi bir alternatiftir. İkincisi, işlem sonrası hemen işinize dönebilirsiniz bu yüzden bir iyileşme süreci olmamaktadır. Üçüncüsü ise işlemde ek  düzeltmenin bir süre sonra hemen yapılabilmesidir. Rötuşlarda küçük bir bölgeye az miktarda dolgu eklendiği için işlem kolaylıkla gerçekleştirilir.  Hyalüronidaz uygulaması ile geri döndürülebilir bir uygulamadır. Son olarak, burun dolgusu cerrahi tekniklere kıyasla çok daha ekonomik ve alternatif bir yöntemdir. 

DOLGU İLE RİNOPLASTİDE NELER YAPILABİLİR?

Burun sırtının düzleştirilmesi, burun ucunıun yukarı  kaldırılması.  Burun kanatlarının daraltılması ve burun ucu şekillendirilmesi  burun  dolgusu  ile yapılabilmektedir.  

BURUN DOLGUSUNUN ETKİSİ NE KADAR SÜRER?

Estetik  amaçlı  olarak hangi  bölgeye uygulanırlarsa uygulansın dolgular vücutta bulunan hyaluridaz adı verilen bir enzimle zamanla erimektedir. Ancak  özel dolgularda erime süreci  çok daha yavaş olmaktadır.Dolgunun yaklaşık %35-45 i bir yıl içinde erimektedir..  

BURUN DOLGUSUNUN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Burun dolgusunun bazı  dezavantajları vardır. İlk olarak, işlemimin etkisinin kalıcı olmamasıdır.  Dolgu malzemelerinin türüne göre etki süreleri farklıdır. Tercıh edilen dolgu ve ve enjeksiyon tekniğine bağlı olarak  iki yıla kadar etki sürebilir. İkincisi, uygulalanan teknik gereği  ileri boyutta bir tümsek ve aşırı eğiklik varsa tek başında dolgu enjeksiyonu yeterli olmaz. Burun  ucundaki  asimetriler düzeltilebilir ancak nefes alınımını güçleştiren saptum deviasyonunda faydası olamamaktadır.   Bu nedenle burun dolgusu her durum için uygun olmayabilir.Yine de burun dolgusu, ameliyatla yapabilecek birçok sorunu düzeltebilir.  

BURUN DOLGUSUNDA İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Burun dolgusu enjeksiyonundan hemen sonra normal hayata devam edilebilir. İşlem sonrası kanama , şilşlik, morlıuk ve  kızarıklık gibi görsel olumsuzluklar görülmez. Sadece birkaç gün burun üstünde ödem oluşabilir. Nazik masajla bir iki gün içind bu da yok olmaktatdır. Bu anlamda hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu estetik işlemlerin başında gelmektedir  

BURUN DOLGUSU DAHA ÖNCE İŞLEM YAPILMIŞ BURUNA UYGULANABİLİR Mİ?

Her ne kadar teknik bakımdan bazı  zorlukları olsa sa burun dolgusunun yaygın kullanımı, rinoplasti uygulanmış ancak revizyon gerektiren hastalar için de uygulanmaktadır. Kusur ve asimetrileri giderme yoluyla nu tür hastalar için burun dolgusu  iyi bir seçenek olabilir.  

Detaylı bilgi için 0555 100 23 32 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Adres: Mimar Sinan Mah. 117. Sok. Monalyum Residence No: 2 Kat: 3

Son Güncelleme: 14.10.2023 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.