banner388

Ömrü uzatacak besin açıklandı

Bilim insanları, düzenli tüketilen kuruyemişin ömrü uzattığını açıkladı.

Ömrü uzatacak besin açıklandı

Bilim insanları, düzenli tüketilen kuruyemişin ömrü uzattığını açıkladı.

15 Kasım 2017 Çarşamba 10:20
Ömrü uzatacak besin açıklandı

Bilim insanları ömrü uzatacak besini açıkladı. Yapılan açıklamada, haftada 2 kez bir avuç kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 25 oranında azalttığı belirtti.


İngiliz medyasında yer alan habere göre, Harvard Üniversitesi bilim insanları, kuruyemiş tüketiminin inmenin yol açtığı erken ölüm olasılığını da azalttığı söyledi. 32 yıllık araştırmada 210 bin hemşire ve doktor yer aldı. Araştırmada yer alan isimler her 2 yılda bir hayat tarzlarını ve diyetlerini, sağlık durumlarındaki değişimleri anlatan anket doldurdu. Bu süreçte 14 bin 136 kalp damar rahatsızlığı, 5 bni 910 inme ve 8 bin 390 iskemik kalp hastalığı vakası kaydedildi. Bu vakaların bazıları ölümle sonuçlandı.


Araştırmacılar, yaşamı uzatmak için ceviz, badem, fındık, kaju fıstığı ve Antep fıstığı gibi tüm kuruyemiş türleri ile baklagillerden olan yer fıstığının yararlı olduğunu açıkladı. Tüketilen 2-3 porsiyon kuruyemiş tüketiminin, damar hastalığı ve koroner kalp hastalığı gelişimi olasılığını yüzde 25 ve 15 oranında azalttığı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
KuruyemişBilim İnsanları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.