banner388

Koronavirüsten sonra yeni salgınlar gelecek

DSÖ Avrupa Direktörü, Koronavirüs salgını ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsten sonra yeni salgınlar gelecek

DSÖ Avrupa Direktörü, Koronavirüs salgını ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

15 Mayıs 2020 Cuma 23:03
Koronavirüsten sonra yeni salgınlar gelecek


Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Koronavirüsten sonraki yeni salgınlara işaret ederek şu sözleri sarf etti:

"GEVŞEMEK İÇİN ERKEN"

"Dünya Sağlık Örgütü, bütün dünyada Covid-19 salgınını bir an önce kontrol altına almak için alınan tedbirlerin gevşetilmesinin oldukça erken olduğunu belirtti. DSÖ'nün yaptığı açıklamada kritik olan kısım ise kızamık ve grip salgınlarına karşı bütün dünyaya yaptıkları uyarı oldu."

SONBAHAR VAKTİ...

 Dr. Hans Kluge, Avrupa’da sonbahar vakti kızamık veya grip salgını meydana gelebileceğini ve hazırlık yapmanın kritik olduğunu belirtti.

ÇİFTE DALGA...

Dr. Kluge, Covid-19 vaka sayısında meydana gelen düşüşün normale dönüş anlamına gelmediğini vurgulayarak tedbirlerin gevşetildiği ülkelerin acele karar verdiğini ve olumsuz sonuçlar yaşayabileceklerini söyledi.


"ÇİFTE DALGA KONUSUNDA ENDİŞELİYİM"


Kluge, Birleşik Krallık’ta son zamanlarda yaşanan vaka ve ölüm sayısında düşüşe karşın “Çifte dalga konusunda çok endişeliyim. Singapur ve Japonya bunun kutlama zamanı değil, hazırlık zamanı olduğunu erken aşamada fark etti” dedi.


Kluge'ın açıklamasının devamı ise şu şekilde:

“Şu an bir yol ayrımındayız. Hangi yolu izleyeceğimizi eylemlerimiz ve bireysel davranışlarımız belirleyecek. Acil durumun beraberinde getirdiği yorgunluk hissi, bu virüse karşı edindiğimiz değerli kazanımları tehlikeye sokuyor. Yetkililere güvensizlik uyandıran haberler ve komplocu düşünce, fiziksel mesafe karşıtı hareketleri körüklüyor, diğer insanlar da aşırı ihtiyatlı davranıyor. Bugünkü davranışlarımız salgın için rotayı belirleyecek. Hükümetlerin kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte sizler, halk artık ana aktörlersiniz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 2020-05-15 23:45:08

1919 1923 arası nasıl geçtiyse daha zor şartlar bizi bekliyor maalesef...Salgın hastalık, kaos vs...Rahat olun...Barış Manço nun kayaların oğlu,nazar eyle,anahtar şarkılarını dinleyin ve yalnızca Türk kalın. ..

Avatar
Ali 2020-05-16 00:38:03

Sizin esnekliğiniz yüzünden bu hale geldi dünya. Sarıların Trump size ne dese haklı. DSÖ olarak çini kolladınız. Dünyayı ateşe attınız.

Avatar
sefer 2020-05-16 11:57:24

insanların aç gözlülüğü kendi sonunu da getirecek..ah şu kibirde olmasa!

Avatar
traşşş 2020-05-16 18:54:37

bütün hastalıkları salın ilk sonra çare arama numarası yapın sonra deyin ki bu vüristen sonra DAHA BÜYÜK HASTALIKLAR GELECEK BÜTÜN HASTLIKLARI ÜRETİN ONDAN SONRA ÇIKIN YALANDAN AGLAYIN ALLAHIM SİZLERİ SZE İZİN VERENLERİ HEPİNİZİ ÇARPSIN ALLAH BELNIZI VERSİNNNNN YAŞLILARI ÖLDÜRME PROGMANIZ GÜZEL GİDİYOR SONRA ORTA YAŞA GELECEK SONRA GENÇ KİTLELERE AJCIK SİZİN ALAYIN ALLAH BELASINI VERSİNNNN