banner388

Kadınlar Dikkat! Büyük Risk Altındasınız

Özel FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Meme, jel ve krem gibi bir yöntem ile büyüyor ise bu çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü artık sağlık riski altına girmişsiniz demektir." dedi.

Kadınlar Dikkat! Büyük Risk Altındasınız

Özel FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Meme, jel ve krem gibi bir yöntem ile büyüyor ise bu çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü artık sağlık riski altına girmişsiniz demektir." dedi.

17 Ocak 2017 Salı 11:10
Kadınlar Dikkat! Büyük Risk Altındasınız

Meme volümünden memnun olmayan kadınların girdikleri arayışlarının sonuçlarının çok tehlikeli noktalara varabileceğini belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş," Memedeki yetersizlik hemen hemen her kadında eksiklik duygusu yaratmaktadır. Ne yazık ki kadınlardaki bu eksikliği, bu zaafı çeşitli şekillerde kullanan, birtakım krem ve jeller ile çözüm sunduğunu iddia eden firmalar ve işletmeciler internette yoğun bir şekilde rağbet görmektedir. Unutulmamalıdır ki memenin jellerle,  kremlerle, haplarla büyütülmesi hem sağlık hem de kozmetik açıdan asla doğru değildir. Meme, jel ve krem gibi yöntem ile büyütülüyor ise bu çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü artık sağlık riski altına girmişsiniz demektir. Meme, kullanılan krem ve jeller ile büyümüyorsa sorun yok, sadece para kaybı yaşıyorsunuz. Eğer meme de büyüme görülüyor ise hem parasal konuda hem de sağlık konusunda kayıp yaşıyorsunuz anlamına gelir. O nedenle asla ve asla kremler ile jellerle ve buna benzer meme büyütme yöntemine kızlarımız, kadınlarımız tenezzül etmemeli böyle yöntemlere başvurmamalıdır. Öncelikle sağlıkları açısından bunu söylüyorum. Çünkü böyle bir uygulama tıbbi bir uygulama olarak kabul edilebilen bir uygulama değildir. Kullanılan maddelerin hangi tür kansere, hastalığa yol açacağını memede ne tür bir tahribat yaratacağını tahmin etmek mümkün değildir. Tekrar belirtiyorum ‘Kullandığınız krem veya jel memede büyütme yapmadıysa, sadece paranızı kaybedersiniz. Eğer meme de gerçekten büyütme yapıyorsa hem paranızı hem de sağlığınızı kaybedersiniz." dedi.

Plastik cerrahların meme büyütmede iki yöntem kullandığını belirten Doç. Dr. Akbaş, şu bilgileri verdi:
"Birincisi altın standart olan silikon protez ile meme büyütmedir. Bu sonucu en iyi ve en sağlıklı olan yöntemdir. İkinci yöntem ise kişinin kendi vücudundan elde ettiğimiz yağ dokusunun meme bölgesine enjekte edilmesi ile memenin yağ oranı artırılarak yapılan lipofilling yöntemidir. Lipofilling ile meme büyütme uygulaması, özellikle seçilmiş durumlarda yapılabilir. Herkeste bunu önermiyoruz. Çünkü lipofilling ile memenin yağ oranlarını artırıyoruz ama ilerde yapılan meme taramalarında eklenen yağ dokuları, kanser hücreleriyle karışıklığa yol açabiliyor. O nedenle çok seçilmiş durumlar dışında lipofilling ile meme büyütmeyi ilk seçenek olarak düşünmüyoruz. Meme büyütmede altın standart ve sonuçları en iyi olan yöntem, silikon protez ile meme büyütme ameliyatlarıdır."

Son Güncelleme: 17.01.2017 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.