banner388

Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) nedir? Tanısı nasıl konulur? Nedenleri nelerdir? Dr. Alper Aktaş cevapladı... 

Estetik cerrahisi Op.Dr. Alper Aktaş jinekomasti ile ilgili bilgiler verdi. 

Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) nedir? Tanısı nasıl konulur? Nedenleri nelerdir? Dr. Alper Aktaş cevapladı... 

Estetik cerrahisi Op.Dr. Alper Aktaş jinekomasti ile ilgili bilgiler verdi. 

24 Haziran 2023 Cumartesi 18:15

Aktaş şu bilgileri anlattı:

"Jinekomasti erkeklerde kadın tipi meme büyümesidir. Aslında erkeklerde de bir meme dokusu vardır ama kadınlardan farklı olarak çok daha az bir dokudur ve jinekomasti denildiği zaman bu erkeklerde kadın tipi bir meme büyümesi olarak algılanır."

İŞLENMİŞ GIDALARA DİKKAT!

Aktaş son zamanlarda jinekomasti başvurularının arttığını belirterek, "Bunun sebebi işlenmiş gıdalar ve fast food beslenme olabilir. Bu daha çok östrajen hormonunun artmasına bağlı olan bir meme büyümesi. Çünkü meme dokusu gerek erkekte gerek kadında bir östrajen hormonuna cevap veren onun hedefindeki bir organ, bir doku. Bu nedenle östrajen hormonun yüksekliğine bağlı olarak da bir meme büyümesi görebiliyoruz. " dedi. 

"Jinekomastinin nedenleri arasında şunları sayabiliriz,
Bütün jinekomasti hastalarının yüzde 40'ında idiopatik (sebebi belli olmayan), yüzde 5'inde ise bir hormonal ya da hipofiz dediğimiz beynin içindeki bir bezden kaynaklı tümöral oluşumlardan olabilir. Nadir de olsa yüzde 5'lik bir dilim görüyoruz."

Daha detaylı bilgi ve randevu almak için: 

0 541 435 00 46 

İnstagram: alperaktasklinik

Son Güncelleme: 24.06.2023 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.