banner388

İşte Jinekomasti Hakkında Tüm Merak Edilenler

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, memeleri büyük olan erkeklerin duydukları rahatsızlık yüzünden evlenmekten ve yuva kurmaktan uzak durduğunu söyledi.

İşte Jinekomasti Hakkında Tüm Merak Edilenler

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, memeleri büyük olan erkeklerin duydukları rahatsızlık yüzünden evlenmekten ve yuva kurmaktan uzak durduğunu söyledi.

31 Mart 2017 Cuma 14:46
İşte Jinekomasti Hakkında Tüm Merak Edilenler

Samsun Haber - Özel FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, toplumda pek sık dile getirilmeyen ve aslında büyük bir sağlık sorunu olan erkeklerde aşırı meme büyüklüğü (Jinekomasti) hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akbaş, büyük memeli erkeklerin kendilerini kadın gibi hissettiğini ve psikolojilerinin bozulduğunu belirterek yapılması gereken hususları belirtti.

“Erkekler, büyük memeleri yüzünden evlenmekten uzak duruyor”

Erkeklerin büyük memeleri yüzünden birçok aktiviteden uzak durduğunu vurgulayan Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Erkeklerde meme önemli bir organdır. Erkeklerde meme büyüklüğü erkekler için büyük bir rahatsızlık kaynağıdır. Biz bunu jinekomasti (erkekte kadın tipi meme büyümesi) olarak adlandırıyoruz. Yani erkeklerde memenin, erkek bedenine göre normalden büyük olması bir hastalıktır ve erkekler tarafından istenmeyen bir durumdur. Bunların yüzde 98’inde altta yatan bir hormonal sebep yoktur. Nedeni bilinmediği halde yapısal nedenlerle erkeğin memesi büyüktür. Bu durum erkeğin psikolojisini bozar. Çünkü kadın tipi bir meme imajı algısı olan memenin erkekte olması, erkeğin erkeklik algısında, erkek beden imajında bozulmaya yol açar. Bu yüzden mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Erkeklerin yaklaşık yüzde 65’inde az ya da çok jinekomasti vardır. Fakat bunların bazı bölümünde bu durum rahatsız edici değildir. Bir kısmı ise kesinlikle rahatsız edicidir. Bu durumdan dolayı rahatsızlık duyan, evlenmekten, aile kurmaktan uzak duran, denize, havuza gitmeyen, yazın bile korseyle gezen erkekler mevcuttur” dedi.

“Jinekomasti, estetik bir problemdir, tedavi gerektirir”

Jinekomastinin estetik plastik cerrahiler tarafından tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Hayati Akbaş, “Jinekomasti durumunda yapılması gereken bir estetik plastik cerrahi uzmanlar tarafından o memenin normal volümüne getirilmesi gerekir. Çünkü bu durum aynı zamanda estetik bir problemdir. Memenin büyük olması bir estetik sorundur. Jinekomastinin hafif, orta ve şiddetli olan formları vardır. Hafif ve orta formlarda mini bir müdahaleyle erkete memeler çok güzel ve doğal bir pozisyona getirilebilir. Ancak çok ileri derecede sarkmış, gevşemiş ve deri bolluğu olmuş memelerde ise klasik cerrahi yöntemleri kullanılabilir. Bunlarda bir miktar iz kalabilir ama bu iz tolere edilebilir. Yeter ki estetik plastik cerrahlar tarafından usulüne uygun bir şekilde yapılsın” diye konuştu.

“Bazı operasyonlar klasik cerrahi müdahale gerektirmez”

Bazı meme büyüklüklerinde klasik cerrahi müdahalenin gerekmeyebileceğini ifade eden Hayati akbaş, “Jinekomasti müdahaleleri birkaç şekilde yapılabilir. Sadece liposuction yöntemi ile ameliyat izi olmadan erkek bedeni oluşturulan durumlar vardır. Bir kısımda da buna ilaveten klasik cerrahi müdahale de gerekebilir. Bu hastalığın tedavi edilebilir bir durum olduğu kabul edilmelidir. Bazen çocuklar ergenlik döneminde 14-15 yaşlarında aşırı meme büyüklüğüyle karşılaşabilir. Bu da okul ve gündelik hayatlarını olumsuz etkileyebilir. Cinsiyet algısını da olumsuz etkileyebiliyor. O yüzde ailelerin bu çocuklara çok özel ilgi göstermeli ve çocuklarını mutlaka estetik plastik cerrahi uzmanına götürmelidir. Yapılan analiz ve tetkiklerden sonra bunun da tedavisi yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Hastalar, operasyondan 2 gün sonra gündelik hayata dönebilir”

Hastaların operasyondan 2 gün sonra normal yaşantılarına dönebileceğini açıklayan Akbaş, şunları söyledi:
“Jinekomasti tedavilerinde memnuniyet son derece yüksektir. Erkekler, bu operasyonların sonrasında 2 gün içerisinde gündelik yaşantılarına dönebilirler. Bu süre bazı hastalarda 1 güne bile inebilir. Meme küçültme operasyonuna giren erkekler, anında psikolojik yönden olumlu etkilenir. Hemen kıyafetlerini değişir. Her yaşta insan bundan rahatsızlık duyabilir. Bir erkek memelerinin büyüklüğünden rahatsızlık duyuyorsa tedavi edilmesi yüzde 100 gereklidir.”

Son Güncelleme: 31.03.2017 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.