banner388

Gripken Bunları Sakın Tüketmeyin! İyileştirmek Yerine Hastalığı Geciktiriyor!

Grip vakaları epey artmaya başladı.Grip olmamak için yapacağınız en etkili iki yöntem sık sık el yıkamak ve grip aşısı yaptırmaktır. Bunların yanı sıra beslenmenize dahil edeceğiniz ve potansiyel olarak iyileştirmeyi hızlandıracak yiyecek ve içeceklerle beslenmelisiniz. İşte gripten kurtulmak için tüketebileceğiniz besinler.

Gripken Bunları Sakın Tüketmeyin! İyileştirmek Yerine Hastalığı Geciktiriyor!

Grip vakaları epey artmaya başladı.Grip olmamak için yapacağınız en etkili iki yöntem sık sık el yıkamak ve grip aşısı yaptırmaktır. Bunların yanı sıra beslenmenize dahil edeceğiniz ve potansiyel olarak iyileştirmeyi hızlandıracak yiyecek ve içeceklerle beslenmelisiniz. İşte gripten kurtulmak için tüketebileceğiniz besinler.

28 Ekim 2022 Cuma 18:42
Gripken Bunları Sakın Tüketmeyin! İyileştirmek Yerine Hastalığı Geciktiriyor!

Grip çoğu kişinin korkulu rüyasıdır. Geldi mi bünyeyi sarsmadan gitmeyen gripten korunmak için grip aşısı olabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel hijyeninize özen göstererek de gripten korunabilirsiniz. Ancak grip olduğunuz zaman hızlı şekilde kendinizi dinlendirmeli ve beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Grip olursanız, iyileşmeyi desteklemek ve virüsün başkalarına yayılmasını önlemek için evde kalıp dinlenmelisiniz.

Gribin etkilerini hafifletmeye ve potansiyel olarak normal benliğinize daha erken dönmeye yardımcı olmak için diyetinize hangi yiyecek ve içecekleri dahil edeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

GRİP OLUNCA YENMESİ GEREKENLER

YOĞURT

Araştırmalar, gripbin ishal ve kusma gibi gastrointestinal semptomlarla gelebileceğini belirtiyor. Probiyotikler, bağırsak sistemimizde yaşayan sağlıklı bakterileri eski haline getirmek ve sağlığımızı iyileştirmek için faydalı olabilir. Probiyotik içeren yoğurt, bu bakımdan sizi rahatlatabilir.

YAĞSIZ TAVUK VE HİNDİ ETİ

Hasta olmadığımızda bile protein içerikli besinlere tüketerek vücudumuzu güçlü tutmalıyız. Yağsız hindi ve tavuk etleri grip gibi enfeksiyonlarla savaşmak için önemli etkileri bulunuyor.

ZENCEFİL VE ZERDEÇAL

Araştırma sınırlı olsa da, bazı veriler grip olduğunuzda bazı baharatların ve şifalı bitkilerin faydalı olabileceğini düşündürmektedir. Zencefil özütünün antimikrobiyal özellikler sunduğunu, zerdeçalda doğal olarak oluşan bir bileşik olan kurkuminin ise antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahiptir. Uzmanlar bu baharatların grip olduğunuz zaman çaylara ve çorbalara ekleyerek rahatlamanızı sağlayacağını düşünüyor.

ÇAYLAR

Balın tadını çıkarmanın en iyi yollarından biri sıcak çaya bir çay kaşığı eklemektir. Ballı sıcak çay boğaz ağrısını yatıştırır ve boğazda oluşan tıkanıklığın geçmesine yardımcı olur. Çay, kronik hastalıklara karşı koruyucu olduğunu gösteren polifenol adı verilen bir grup antioksidan içerir. Çalışmalarda papatyanın antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bulunurken, araştırmalar nane çayının sindirim semptomlarını yatıştırmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yeşil çay, kateşinler adı verilen bir tür polifenol içerir; bu, araştırmalara göre bağışıklık sistemini kontrol etmeye yardımcı olan düzenleyici T hücrelerinin sayısını artırabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok çay türü olsa da, siyah çay gibi dehidrasyona katkıda bulunabilecek kafein içeren herhangi bir çaydan uzak durmanız önerilir.

BAL

Bal, boğaz ağrısını yatıştırmak için evde yaygın olarak kullanılan bir çaredir. Araştırmalar, doğal tatlandırıcının solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede rol oynamasına yardımcı olabileceğinden, özellikle griple karşı karşıyaysanız bunun akıllıca bir hareket olduğunu gösteriyor.

C VİTAMİNİ

C vitamini, enfeksiyonlarla mücadelede önemli bir rol oynayan güçlü bir antioksidandır. Bazı araştırmalar, C vitamininin griple bazı semptomları paylaşan soğuk algınlığının şiddetini ve süresini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. C vitamini içeren besinler arasında portakal ve greyfurt gibi turunçgiller, kivi, patates, biberler, brokoli, Brüksel lahanası, çilek ve kavun yer alıyor.

SARIMSAK

Sarımsak, dünyadaki kültürlerde tıbbi amaçlar için kullanılarak uzun bir geçmişe sahiptir. Örneğin antik Çin ve Hindistan'da sarımsak solunum ve sindirim sorunlarını tedavi etmek için kullanılırken, Orta Çağ'da bazı insanlar onu artrit, diş ağrısı, kronik öksürük ve böcek ısırıkları için bir çare olarak görüyorlardı. Bugün, bazı araştırmalar sarımsağın griple savaşmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Veriler sınırlı olmakla birlikte, bir çalışma sarımsak takviyesi almanın bağışıklık hücresi fonksiyonunu iyileştirebileceği ve grip semptomlarının şiddetini azaltabileceği sonucuna varmıştır.

ET SUYU

Uzmanlar, et suyunun besin açısından zengin olması ve ısının boğaz ağrısını yatıştırması nedeniyle grip hastası olduğunuzda harika bir seçenek olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Mynet

Anahtar Kelimeler:
SağlıkGripüşütmek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.