banner388

En Çok Tercih Edilen Estetik Ameliyatlar

Burun estetiği, yüz gençleştirme ve saç ekimi hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin detaylarında.

En Çok Tercih Edilen Estetik Ameliyatlar

Burun estetiği, yüz gençleştirme ve saç ekimi hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin detaylarında.

05 Ağustos 2016 Cuma 18:15
En Çok Tercih Edilen Estetik Ameliyatlar

Burun estetiği en çok yapılan estetik ameliyatları arasında yer almaktadır. Burun estetik ameliyatları sonradan oluşan kaza veya anatomik deformasyon, darp, düşme ve travmalar sonucunda meydana gelen burun eğrilerini düzeltmek için yapılır. Deformasyonlar sonucunda burun, nefes alma işlevini gerçekleştirmek de zorluk çeker. Bu da kişiye oldukça büyük rahatsızlık verir. Ayrıca estetik cerrahları burun eğrilerini düzeltirken kişinin yüz hatlarına en uygun burun şeklini de oluşturmaya çalışırlar. Burun estetik ameliyatlarında açık yaklaşım ve kapalı yaklaşım olarak iki türlü teknik bulunmaktadır. Burun estetiği ameliyatlarında iki farklı teknik de kullanılır fakat açık yaklaşım kapalı yaklaşıma göre daha çok tercih edilmektedir. Burun estetiği dışında yüz gençleştirme ameliyatları da oldukça fazla tercih edilmektedir.

Yüz Gençleştirme Hakkında   
Yaşlanmaya bağlı olarak yüzdeki yağ dokusunun azalması sonucunda yaş ilerledikçe yüz derisinde sarkıklıklar oluşur. Özellikle çene ve boyun bölgesinde oluşan sarkıklıklar daha belirgin olur. Bu sarkıklıklardan kurtulup daha genç ve daha parlak bir yüz için yüz gençleştirme ameliyatları yapılmaktadır. Yüz gençleştirme ameliyatları denince akla farklı bir ok ameliyat gelmektedir. Botox, yüz germe ve kaş kaldırma bu ameliyatlara örnek olarak gösterilebilir. Kişinin şikâyetine ve beklentilerine bağlı olarak ameliyat seçimi değişiklik gösterebilir fakat en çok tercih edilen ve yüzdeki birçok sarkıklığı ortadan kaldıran yüz germe ameliyatıdır. Yüzün yaşlanma sonucunda oluşan sarkıklıkların şikâyetinden sonra saçlarda ki dökülme ve kellik sorunu da oldukça fazladır.

Saç Ekimi Hakkında
Kişinin saçlı bölgesinden, alınmış olan saç köklerinin saç bulunmayan bölgeye aktarılma işlemine saç ekimi denmektedir. Saç ekim işleminin uygulanmaya başlandığı ilk yıllarda çoğunlukla erkekler için uygulanıyordu fakat günümüzde bayanlar içinde oldukça etkili sonuçlar veren bir işlem haline geldi. Bu işlemde, alınan greftler, genetik yönden dökülmeyen bölgeden alınır. Bu greftler saç ekiminin yanı sıra kaş, kirpik, favori, bıyık ve sakal bölgelerinde yapılan ekimlerde de kullanılmaktadır. 1 tane greft içerisinde 1 ila 4 tane saç kökü bulunur. Saç ekimi işlemi sonuçları oldukça etkilidir ve modern teknikler yardımı ile doğal saç yapısına da ulaşılması sağlanmaktadır.

Daha fazla bilgi için: FBM
 

Son Güncelleme: 25.03.2018 13:26
Anahtar Kelimeler:
Yüz Gençleştirme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.