banner388

Eğer Sizde Şikayet Ediyorsanız Gecikmeden...

Doktorlar omuz şikayeti olan hastaların gecikmeden doktora gitmeleri konusunda uyarıyor.

Eğer Sizde Şikayet Ediyorsanız Gecikmeden...

Doktorlar omuz şikayeti olan hastaların gecikmeden doktora gitmeleri konusunda uyarıyor.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 11:01
Eğer Sizde Şikayet Ediyorsanız Gecikmeden...

Kolunuzu ağrı nedeniyle hareket ettiremiyorsanız veya kolunuzu kaldırdığınızda ağrıyor ise omuzlarınızdaki sıkışma bunun sebebi olabilir.
Doktorlara şikayete gelen hastaların bazıları arasında omuz ağrısı, bel ağrısından sonra en çok yakınılan 3. şikayet olmaktadır.Omuzda ağrının oluşmasında başlıca etmen omuz sıkışmasıdır.Hastaların %50-65’i omuz sıkışmasından yakınarak doktora gelmektedir.Özellikle omuz sıkışmanın en çok görüldüğü ev hanımlarında eğerki erken teşhisi konulmassakaslarda yırtık ya da tam kat yırtıkları meydana getirebilir ve bununla birlikte de hareket ederken ağrı şiddetlenir ve günlük insanların yaşam enerjisini düşürüyor.Omuz sıkışmasının erken dönemde tespit edilip tedavi edilmesini önemler vurgulayan doktorlar bu hastalığın erken dönemde tespit edildiği taktirde fizik tedavi, soğuk uygulama veya ilaç tedavisiile omuzdaki sıkışmanın giderilebileceğini ve omuz hareketlerinin düzeltileceğini söylüyor.Tedavinin geç dönemde başlaması üzerinede omuzdaki omuzu döndürücü kasların sıkışmasıyla birlikte oluşan yırtıkların ameliyat edilmesi sonucunda tedavi edileceğini söylemekte.
 

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.